EF Education – Easy Post

ANALYSE

STERKTES

Jonathan Vaughters weet dat hij niet het budget heeft om de meest gewilde talenten te kopen. De Amerikaan moet overtuigen, een gok nemen. Af en toe rendeert dat fantastisch, zoals met Stefan Bissegger, op zijn 23e al de allerbeste in de niche van de proloog. Andere gokken zijn de stuurse ronderenner Carthy of de onvoorspelbare Bettiol, uiteindelijk winnaar van een monument. Ditmaal zet de Amerikaan in op Esteban Chaves, die ooit op weg leek een wereldtopper te worden. Wint hij weer de jackpot?

Magnus Cort
Magnus Cort© belgaimage

VERRASSINGEN

Marijn van den Berg won twee ritten in de Ronde van de Toekomst. Geen typische sprinter, wel snel na een afmattende koers. De Nederlander vergelijkt zich met Mads Pedersen en Michael Matthews. Hij kiest heel bewust voor EF Education-EasyPost, omdat hij hier kansen zal krijgen. Bij grotere teams, die ook naar zijn handtekening hengelden, was dat niet het geval. Jonas Rutsch, wiens naam klinkt als een onomatopee, wil met zijn twee meter lange lijf over de kasseien van Roubaix dokkeren. Zijn bijnaam luidt The Terminator. Van Neilson Powless, de eerste koersende native American, mag je nog grootse dingen verwachten.

ZWAKTES

‘Hij komt niet over als een doortrapte crimineel’, suste Jonathan Vaughters over aanwinst Mark Padoen. Zelden geweten dat het peloton zo openlijk vraagtekens zet bij een prestatie als die van Padoen in de Dauphiné van 2021. Maar hij komt dus niet doortrapt over. Vaughters kapittelde vertrekkers Higuita en Craddock omdat ze voor het einde van hun contract trainden met de fietsen waarop ze in 2022 zullen racen. Het is maar professioneel dat Higuita en Craddock zich voorbereiden. Vreemd om daar herrie over te maken. Wat heb je erbij te winnen?

Stefan Bissegger
Stefan Bissegger© belgaimage

DOELEN

Een derde van de ploeg werd vervangen en niemand weet waartoe die nieuwe impuls zal leiden. Dat element van chaos staat Vaughters wel aan. Op de ploegvoorstelling sprak hij het verrassende doel uit om eens vol te gaan voor een bergtrui. God weet met wie of in welke koers. De Denen Valgren Hundahl en Cort worden de kopmannen voor het voorjaar, met Bissegger als surprise du chef in Parijs-Roubaix. EF Education-EasyPost houdt van extreme stunts: zo fietste Lachlan Morton vorig jaar de Touretappes achterna, met de verplaatsingen erbovenop. Als het maar clicks genereert.

TRANSFERS

IN

Esteban Chaves (Team BikeExchange), Owain Doull (INEOS Grenadiers), Odd Christian Eiking (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux), Ben Healy (belofte), Merhawi Kudus (Astana – Premier Tech), Mark Padoen (Bahrain Victorious), Sean Quinn (belofte), James Callum Shaw (Ribble Weldtite Pro Cycling), Georg Steinhauser (belofte), Marijn van den Berg (belofte), Lukasz Wisniowski (Team Qhubeka-NextHash)

Michael Valgreen
Michael Valgreen© belgaimage

OUT

William Barta (Movistar Team), Fumiyuki Beppu (gestopt), Lawson Craddock (Team BikeExchange-Jayco), Mitchell Docker (gestopt), Julien El Fares (gestopt), Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), Moreno Hofland (gestopt), Logan Owen (?), Tejay van Garderen (gestopt), James Whelan (Team BridgeLane)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier