Oostende won ook de replay tegen Bologna.

Telindus Oostende heeft iets met buzzershots (een shot dat in de laatste seconde binnengaat). Tegen Rode Ster Belgrado verloren de kustjongens met 72-73, nadat ze een driepunter tegen kregen met nog amper 0,2 seconden te spelen. Oostende wilde nadien klacht neerleggen bij de ULEB, maar die wuifde dat meteen weg wegens ’te laat aangevraagd’. Tegen Bologna, op 8 januari, bleven er nog 0,6 seconden te spelen met een 62-60-voorsprong voor Oostende. Eenzelfde scenario voltrok zich: ingooi, driepunter en 62-63-verlies. Maar deze keer besliste het scheidsrechterstrio dat de driepunter te laat binnenging. De Sleuyter Arena slaakte een zucht van opluchting.

Of toch niet … De Italianen tekenden immers protest aan en werden door de ULEB wél gevolgd. Die replay vond afgelopen zaterdag plaats in de Sleuyter Arena, met als inzet een ticket voor de zestiende finales. “Het is nooit makkelijk om een ploeg te bekampen die je tien dagen voordien klopte”, weet coach Sharon Drucker. “Het is zoals in de play-offs: de tegenstander past zich aan en werkte de foutjes weg die hen de overwinning kostte in de vorige confrontatie. Aan de andere kant wist ik dat mijn jongens supergemotiveerd aan de opworp zouden verschijnen. Ik vreesde zelfs een overdosis aan motivatie. Maar alles viel uiteindelijk in zijn plooi: we wonnen 81-73, na een hevige wedstrijd die we ondanks alles goed onder controle hielden. Na alles wat ons in deze ULEB-campagne tot nu toe al is overkomen, vind ik dat we de kwalificatie voor de volgende ronde ruimschoots verdienen.”

Gisteren (dinsdag 22 januari) werd de laatste poulewedstrijd afgewerkt, maar Oostende was door de zege tegen Bologna al zo goed als zeker om als beste vierde in de poules door te stoten. De discussies met de wedstrijdleiding laten wel een wrange nasmaak achter. De Belgische kampioen heeft immers al redelijk wat slechte ervaringen met wedstrijdcommissarissen achter de rug. Herinner u de finale van de play-offs vorig seizoen, toen de vierde wedstrijd in de finales tegen Bree ook al herspeeld diende te worden na klacht van de Limburgers. Toen was dat omwille van een fout op het scorebord, die pas achteraf vastgesteld werd. Oostende verloor die bewuste replay, maar het trok uiteindelijk wel aan het langste eind. Hopelijk voor het Belgische basketbal kent de huidige Europese campagne eenzelfde happy end voor de Oostendenaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier