Jörg Böhme, Mehmet Scholl, Ciriaco Sforza en Torsten Frings maken na de winterstop hun terugkeer.

“Mijn vrouw Michaela werd kort voor kerstdag bijna gek. Ze liep nerveus omdat ik zoveel thuis was. Ze was het duidelijk niet gewoon”, verklaarde Jörg Böhme (29) vorige week in die Welt. Sinds zondag heerste er weer rust, want dan mocht de international de trainingen hervatten bij Schalke 04. Een serieuze opluchting na exact 182 dagen blessureleed. Op 5 juli 2003 had de speler met de geniale linkervoet de voorste kruisband van de rechterknie gescheurd. Er volgde een operatie en een lange revalidatieperiode. “Voor elke sporter een moeilijke periode om met een dergelijke situatie om te gaan”, liet Böhme weten. “Je staat machteloos en moet bijna op je eentje keihard werken aan je terugkeer.”

Mehmet Scholl (33) heeft meer ervaring met blessures. De talentrijke middenvelder van Bayern München ondervond tot nu toe last van zowat alle typische voetballetsels, zoals hij onlangs een rugoperatie moest ondergaan. Geen lachertje voor de man die straks einde contract is en wiens toekomst op het spel staat. Maar Scholl blijkt categoriek : hij wil het nog een laatste keer proberen. Raakt hij in de terugronde niet volledig wedstrijdfit, dan gaat de spelmaker niet in op het voorstel om zijn overeenkomst met een seizoen te verlengen.

Torsten Frings (Borussia Dortmund) was in totaal een half jaar buiten strijd met een kruisbandblessure. CiriacoSforza (Kaiserslautern) verloor eenzelfde periode door een operatie aan de achillespees. Frings is vrij optimistisch gestemd. “Voor de eerste wedstrijd van de terugronde, tegen Schalke 04, sta ik weer in de ploeg. En ook het EK in Portugal heb ik nog lang niet uit mijn hoofd gezet.”

TIMO WENZEL verliet na tien jaar VfB Stuttgart voor het bedreigde Kaiserslautern. Hij moet de zwalkende verdediging weer op orde brengen. DANIEL BORIMIROV keerde terug naar zijn oude club Levski Sofia. De Bulgaarse middenvelder mocht transfervrij vertrekken bij 1860 München. VfB STUTTGART verlengde het contract met middenvelder Heiko Gerber tot 2007. Er bestaat ook interesse voor de Zwitserse international Marco Streller van FC Basel. De aanvaller, die nog tot 2005 onder contract ligt, scoorde dit seizoen al dertien keer in zestien duels en moet ongeveer 2,5 miljoen euro kosten. OLAF MARSCHALL werd bij Kaiserslautern aangesteld als assistent van René C. Jäggi. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Bremen) 16 goals ; 2. Max (Rostock) 12 goals ; 3. Hashemian (VfL Bochum) 11 goals ; 4. Makaay (Bayern München) 10 goals ; 5. Klose (Kaiserslautern) 9 goals.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier