Roel Moors blijft tot het einde van het seizoen bij Gent.

Vorige week werd het tijdelijke contract van Roel Moors (30) bij Optima Gent verlengd tot het einde van het seizoen. Aanvankelijk werd de tweevoudige Speler van het Jaar ingehaald als vervanger voor de geblesseerde Jesse Kimbrough. De Amerikaanse spelverdeler is ondertussen hersteld, maar mag uitkijken naar een andere club. Een motie van vertrouwen aan het adres van Moors, die daarmee eindelijk een einde aan een lastige periode ziet komen.

Tot Gent hem op 17 november een interim-contract aanbood, zat de international zonder club. “Ik had deze zomer aanbiedingen uit Israël en Frankrijk, maar in de huidige omstandigheden kon ik daar absoluut niet op ingaan”, blikt Moors even terug op zijn warrige zomer. “Om evidente redenen wilde ik in België blijven spelen. Lange tijd hoopte ik op Antwerpen, waar Eddy Casteels me er graag bij wilde, maar hij stuitte op een njet van het bestuur. Gent was de enige optie.”

De evidente redenen die Moors vermeldt, slaan op zijn moeilijke familiale situatie. Moors: “Mijn zoontje Vik werd op 28 september geboren, amper 27 weken na zijn verwekking, dat is zowat drie maanden te vroeg. Hij woog amper 1,52 kilo. In normale omstandigheden was hij uitgerekend voor een geboorte rond de kerstperiode. Zijn precaire gezondheidstoestand verbetert met de week, maar hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Tussen de twee trainingen in Gent door rijd ik heen en weer tussen Gent, het ziekenhuis in Antwerpen en mijn huis in Berlaar.”

Nogal logisch dat dat in de kleren kruipt en het basketbal naar het achterplan verdrijft. “Toen de competitie startte in België, stond mijn hoofd helemaal niet naar basketbal”, geeft Moors toe. “Ik dacht zelfs aan stoppen. Nu ik toch speel, overkomt het me wel eens dat ik mijn concentratie verlies. Anderzijds helpt de sport mij mijn zinnen te verzetten. Voordien zat ik immers van ’s ochtends tot ’s avonds bij mijn vrouw in het ziekenhuis.”

De laatste weken groeide de Belgische spelverdeler echter weer naar de goede vorm. In de gewonnen partij tegen Luik afgelopen weekend was hij bij Optima Gent goed voor 19 punten. Dat zag ook teammanager Rudi Kuyl: “Toen we Roel hier een contract aanboden, wisten we dat hij tijd nodig zou hebben om in vorm te raken. Sinds vorige week tegen Aalstar zien we weer de sterke Moors. Ik ken hem natuurlijk al jaren, hij geniet hier een speciaal regime. Heel de technische staf was het er met mij over eens dat we hem dat moesten gunnen, gezien zijn gezinssituatie. Hij moest maar één keer per dag naar Gent komen, zodat hij voldoende tijd had om naar het ziekenhuis te gaan. Maar zijn zoontje zou in principe eerstdaags naar huis mogen. Ik verwacht dat Roel na de winterstop zoals iedereen zal kunnen meedraaien in het team. Positief nieuws, want een Roel Moors in vorm is een speler die elke Belgische club kan gebruiken.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier