El Gordo

Eden Hazard nog vóór zijn vakantie. © BELGAIMAGE

De voorbereiding bij Real Madrid is net van start gegaan en Eden Hazard heeft zijn nieuwe bijnaam bij Los Blancos al te pakken: El Gordo. Die naam kreeg ook ene Ronaldo toebedeeld, de Braziliaanse welteverstaan, want de Portugese zal niet gauw op een kilootje te veel worden betrapt.

El Gordo dus, vrij vertaald: de dikkerd. Hazard heeft nooit bekend gestaan om zijn afgetrainde lijf. Waar veel voetballers in hun vrije tijd in de gym zitten en nauwkeurig op hun voedsel letten, foeterde Chelseatrainer Maurizio Sarri zelfs over het werkethos van Hazard op het trainingsveld. ‘Het is doorgaans een feest om hem er in de wedstrijden bij te hebben. Door de week is hij echter wel eens een probleem voor mij’, liet de coach zich afgelopen seizoen ontvallen.

En ik moet zeggen: hoe Hazard van vakantie terugkwam, verraste ook mij enigszins. Met een nieuw avontuur voor de boeg zou je denken dat een speler die als de nieuwe Galáctico is binnengehaald fit en bruisend van energie aan de poorten van zijn nieuwe club staat te wachten. Maar Hazard kwam binnen met een ietwat opgezet hoofd en zijn buikje – toch al niet het type wasbord – stak lichtjes naar voren in zijn trainingsshirt.

Enerzijds is dat heerlijk: dat een voetballer zich nul aantrekt van zijn prijskaartje van 140 miljoen euro en gewoon ongegeneerd vakantie viert, de barbecue nog eens oppookt en vol legt met nog wat worsten en hamburgers en nog een glas wijn achterover tikt. Moet kunnen ook, voetballers hebben nauwelijks vakantie. En ja, ik weet het, ze verdienen er ook goed naar, maar als je kijkt naar de agenda van de afgelopen jaren, dan is zo’n drie of vier weken genieten met je familie geen overbodige luxe.

Ik kan me alleen niet voorstellen hoe je dat doet: naar een nieuwe club gaan, toch een van de beste, zo niet de beste ter wereld, na een rampseizoen bij Real als een van de groten worden binnengehaald en een enorm bedrag om je nek hebben hangen, en dan gewoon veel te dik daar arriveren. Want laten we wel wezen: het ging hier niet om een kilootje. Op de foto die er van hem in zijn nieuwe Realtenue verscheen, zag je zo hoe Eden Hazard eruit gaat zien na zijn vijftigste. Nu nog badslippers eronder, monkellach op de mond en een barbecuevork in de hand en Ferry Bouman ( personage in de serie Undercover, nvdr) is er niets bij…

Velen spreken er schande van, maar ik kan het eigenlijk wel waarderen. Want het is nog maar weer eens het bewijs dat Hazard zich werkelijk van niets iets aantrekt. Er telt maar een ding: plezier maken. Op het veld. En daarbuiten. En dat betekent in zijn geval niet in zijn eentje aan zijn fysiek werken. Als hij dan ook nog eens zo heerlijk blijft voetballen als de afgelopen jaren dan zal het publiek hem zijn binnenkomst vast vergeven. Tegelijkertijd heeft Hazard de druk voor zichzelf nu al wel hoog gelegd: de ideale stok om mee te slaan, ligt al klaar. Maar van mij mag hij zoveel hamburgers eten als hij wil; eindelijk een voetballer die ongegeneerd zichzelf blijft.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier