Sport/Voetbalmagazine praat elke week met een ambassadeur van SCOOORE! over zijn passie voor een eersteklasser.

Is de Gentenaar na een half seizoen al gewend aan zijn nieuwe voetbaltempel?

“Het blijft iets formidabels en je merkt dat iedereen benieuwd is om de Ghelamco Arena eens met eigen ogen te zien. Het bezoekersvak is zogoed als iedere keer uitverkocht en dat ligt toch eerder aan het stadion dan aan het voetbal, denk ik. Ik let er ook op als de spelers van de bezoekende ploeg van de bus stappen en vaak valt toch van hun blik af te lezen dat ze onder de indruk zijn. Zowel van de lichtjes aan de buitenkant als van de inrichting binnen. Elke bezoeker komt ogen te kort in de Ghelamco Arena.”

Met de verhuizing heeft AA Gent wel afscheid genomen van enkele tradities, zoals het vlaggenzwaaien voor elke thuiswedstrijd.

“Dat is een beslissing van Michel Louwagie, die ergens wel te begrijpen valt. Vroeger kregen al die mensen een gratis abonnement, maar nu wilde Louwagie dat die mensen een extra tegenprestatie leverden, bijvoorbeeld als biertapper. Dat zorgde voor wat gehakketak en dus is dat vlaggenzwaaien maar afgeschaft. Louwagie vond het ook wat oubollig en daarom minder passend bij het nieuwe elan van de Ghelamco Arena. Jammer, maar ik ben al blij dat we nog elke keer de Buffalomars te horen krijgen en dat de indiaan en zijn squaw zijn gebleven als mascottes.”

U viert dit jaar uw vijftigjarig jubileum als AA Gentsupporter. Weet u nog hoe het ooit is begonnen?

“Het is destijds van start gegaan met de atletiekclub La Gantoise en sedertdien ben ik altijd betrokken geweest bij de club. Zo was ik zes jaar voorzitter van de supportersfederatie, waar ik nog steeds in het bestuur zit, en ben ik al 33 jaar chef van de Buffalo Boys in Leerne. Ik help ook in de spelerslounge, waar de spelers na elke thuiswedstrijd een maaltijd komen nuttigen. Het is altijd fijn als je daar een praatje kunt maken met iemand als Bernd Thijs of Christophe Lepoint, maar het is al leuker geweest dan dit seizoen, met al die nederlagen. (lacht) Ach, na vijftig jaar als supporter stroomt er blauw-wit bloed door mijn aderen, dan blijf je de moed er altijd in houden.”

Hoopt u ondanks de trage start nog op een ticket voor play-off I?

“Ik hoop vooral dat er deze winter nog een drietal versterkingen bij komen, zoals eerder aangekondigd is. Die spelers zullen nodig zijn om in die race nog een woordje mee te spreken. Met een dergelijk stadion staan we in de rechterkolom toch onder onze stand en dat moet wringen bij het bestuur. Ik denk dat het nodige geld er ook wel van af kan, want de inkomsten zijn enorm gestegen. AA Gent heeft tegenwoordig iedere thuismatch 18.000 supporters, die elk een liter bier verzetten. Dan spreek je niet meer van vaten bier, maar van tanks. (lacht) Het doet een beetje pijn dat Club Brugge MichelPreud’homme heeft kunnen strikken, maar wij hebben dan weer een stadion waar het hele land ons om benijdt.”

DOOR JENS D’HONDT – BEELDEN: IMAGEGLOBE

“AA Gent heeft tegenwoordig iedere thuismatch 18.000 supporters, die elk een liter bier verzetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier