Waasland is de verrassende deelnemer aan de play-off.

Begin vorige maand leek de play-down een haast zeker lot voor PNV Waasland. De negende en voorlaatste plaats betekende zelfs de rechtstreekse verwijzing naar de ‘keldercompetitie’. Maar dat was zonder staartploeg Vosselaar gerekend. De Kempenaars wachtten tot de voorlaatste speeldag om hun eerste overwinning te behalen en – belangrijk voor Waasland – Menen was daarbij het slachtoffer. Zo kon Waasland zich op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel met Menen alsnog verzekeren van barragewedstrijden.

Barragewedstrijden, akkoord, maar dan nog zou Waasland de play-down spelen, was de mening van de meeste volgers. Tegen Antwerpen, vijfde na de eerste competitiefase, maakte het team van coach Peter Reynvoet immers geen kans, toch? Wél dus, Waasland had zelfs geen ‘belle’ nodig om zich als grote verrassing te plaatsen voor de play-off. En wat gebeurde er op de eerste speeldag? Waasland stuurde Puurs wandelen met 3-0.

Een belangrijke pion voor de spectaculaire kentering bij Waasland is ongetwijfeld Steve Roelandt. De 30-jarige hoofdaanvaller kwam de laatste weken onder stoom nadat een blessure hem een derde van de competitie deed missen. “Heel de ploeg speelde uitstekend in die barrageduels tegen Antwerpen”, blijft Roelandt bescheiden over zijn eigen inbreng. “We danken die zeges aan het collectief. Op papier beschikt Antwerpen over meer kwaliteiten dan wij, maar het leek alsof onze honger groter was.”

Het seizoen is nu al geslaagd voor jullie. Vanaf nu moet niets meer?

Steve Roelandt: “Als je in een positie hebt gezeten waarin de play-down onvermijdelijk leek en het degradatiespook opduikt, dan moet er echt niets meer als je uiteindelijk nog de play-off speelt. We zullen nog trachten ons vel duur te verkopen, maar elke wedstrijd is nu al een bonus.”

Het sterkste punt van Waasland, zo vertelde kapitein Tim Joosen ons begin januari, is dat het team al twee jaar samen speelt. Ondertussen duiken de eerste transfergeruchten op, ook over jou.

“Er zijn gesprekken bezig, dat ga ik niet ontkennen. Ik heb nog de ambitie om een en ander uit mijn carrière te halen. Maar in deze bange economische tijden keer ik in geen geval terug naar het onzekere bestaan als volleybalprof. Ik kende mooie momenten bij Maaseik en Menen, maar het staat vast dat ik naast de sport wil blijven werken.” S

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier