Zou je leven er heel anders uitzien, als je niet met een profvoetballer samenleefde ?

Je stelt jezelf natuurlijk altijd wel een beetje in functie van hem. Je staat met voetbal op en gaat ermee slapen. Toch zou ik me mijn leven niet anders kunnen voorstellen. Ik was namelijk nog heel jong toen ik Dimi leerde kennen. Ik heb het dus nooit anders gekend. Wij zijn nu vijf en een half jaar samen en woonden ook al snel bij elkaar.

Hoe belangrijk zijn geld en luxe voor jou ?

Het interesseert me niet in extreme mate. Het is natuurlijk leuk dat je niets te kort komt, maar volgens mij maakt geld alleen niet gelukkig. Op het gebied van kleding heb ik wel een periode gehad, dat ik daar veel geld aan uitgaf, maar die is nu helemaal voorbij. Het grootste deel van ons budget gaat nu naar de kleine. Ook een huis hoeft voor mij niet per se supergroot of chique te zijn. Je moet zien dat er in geleefd wordt. Er mag gerust hier en daar wat rommel liggen.

Wat was het laatste waaraan je veel geld hebt uitgegeven ?

Aan onze fietsen ! Ik dacht dat je een nieuwe fiets wel zou vinden voor vijfduizend frank, maar niets bleek minder waar.

Ben je een voetbalfan ?

Toen ik Dimitri leerde kennen absoluut niet ! Ik kende echt niets van het spelletje. Ondertussen is dat wel veranderd. Zeg me nu niet dat ik thuis moet blijven wanneer Dimitri speelt, want dat doe ik niet. Ik ga naar alle thuis- en uitwedstrijden mee kijken. Enkel door de bevalling van Sean heb ik vijf matchen gemist.

Wat doe je overdag ?

Ik ben natuurlijk vooral veel met ons zoontje bezig. Daarbuiten heb ik ook een cursus gevolgd om kunstnagels te zetten, maar daar ben ik tijdelijk mee gestopt omdat ik wat problemen heb met de zwangerschap ( Ellen moet in november bevallen, nvdr). Het kleintje zit te laag en daarom moet ik het rustig aan doen.

Wil je later graag gaan werken ?

Zeker en vast, want ik ben iemand die heel moeilijk stil kan zitten. Ik moet altijd actief bezig zijn.

Wat zijn Dimitri zijn beste en zijn slechtste eigenschap ?

Hij is een schitterende vader ! Hij is ook heel rustig. Soms ergert me dat zelfs, bijvoorbeeld wanneer hij tijdens een discussie gewoon heel kalm blijft zitten. Een mindere eigenschap is dat hij niet altijd durft uit te komen voor zijn mening. Hij zegt dan wel tegen mij wat hij denkt, maar daar blijft het ook bij. Ik heb dan zoiets van ‘zeg dat dan gewoon’, maar voor hem hoeft dat dan blijkbaar niet.

Voor wie heb je bewondering ?

Ik heb altijd heel veel respect gehad voor mijn grootvader. Wij deden heel veel samen en ik was erg aan hem gehecht. Toen ik hem enkele maanden geleden verloor was dat een serieuze klap. Hij was eigenlijk mijn god. Hij is altijd de enige geweest die iets tegen mij kon zeggen en naar wie ik steeds luisterde.

Waarmee kan Dimtri jou verrassen ?

( Begint te lachen) ( Dimitri grijnst : ‘Met veel, denk ik.’) Ja, met heel veel. Hij verrast mij nooit ! Hij is niet romantisch aangelegd. Wanneer ik daar iets over zeg, antwoordt hij altijd : ‘Wat heb je liefst ? Een man die met een roos afkomt maar u bedriegt, of iemand van wie je geen bloemen krijgt, maar die wel trouw is ?’ Soms vind ik het wel jammer dat hij niet romantisch is. Eén keer heeft hij eens bloemen meegebracht en toen ben ik spontaan beginnen huilen ( lacht).

Ben je snel jaloers ?

Ja ! Dat is niet echt een probleem, want Dimi is niet iemand die bewust veel aandacht van meisjes opzoekt. Vooral met blonde meisjes heb ik het niet zo, tenzij ik ze ken. Maar wanneer we ergens op een terras zitten en ik hem naar een blond meisje zie kijken, word ik wel jaloers. Ik denk trouwens dat dat ook moet in een relatie. Zolang het gezonde jaloezie is natuurlijk.

Is Dimitri ijdel ?

Ja. Elke morgen vraagt hij mij of zijn haar goed zit en ook zijn kledij moet altijd bij elkaar passen. Dimitri heeft op het vlak van kleding trouwens een aparte smaak. Alles wat speciaal is, ziet hij graag.

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier