Waar heb je Kurt leren kennen ?

“Op het voetbal, twee jaar geleden. Hij speelde bij Berchem en ik ging geregeld met een vriendin – haar lief speelde daar ook – naar de wedstrijden kijken. We waren eerst een aantal maanden gewoon bevriend, omdat Kurt nog in een relatie zat. Maar zodra die voorbij was, kwamen we vrij snel bij elkaar uit. Sinds februari dit jaar zijn we een koppel, en sinds juni wonen we samen in dit appartement.”

Interesseert voetbal je ?

“Al mijn vrienden spelen voetbal, mijn vader is nu nog altijd een fervente voetballer en mijn opa verzamelt alle persknipsels over Kurt. Vroeger ging ik naar Berchem kijken omdat ik er veel volk kende en omdat er op zondag toch niet veel anders te doen valt. Bij Germinal Beerschot ben ik ook elke thuiswedstrijd paraat, tegenwoordig werk ik er zelfs tijdens de wedstrijden. Samen met een vriendin staan we in voor de kinderopvang. Op de club is een aparte loge voorzien, speciaal voor de kleine kindjes.”

Ben je zelf sportief ?

“Ik probeer dat toch. Ik tennis heel graag, maar dat viel door het vele verhuiswerk van de laatste tijd een beetje stil. Af en toe ga ik zwemmen en vroeger heb ik een tijdje aan fitness gedaan, al heb ik dat redelijk snel opgegeven omdat het te saai was.”

Bevalt het samenwonen je ?

“Zeker, alles is heel vlot verlopen en doordat we elkaar toch al twee jaar kenden, waren er weinig verrassingen. Het is natuurlijk wel een beetje aanpassen, aangezien het voor mij de eerste keer is dat ik alleen ga wonen. Bovendien was de timing niet ideaal, want de verhuis zat middenin de drukke voorbereidingsperiode van Kurt.”

Wat voor iemand is Kurt ?

“Iemand die goed kan luisteren en bij wie je terecht kan met problemen. Ik voelde mij van meet af aan ook zeer op mijn gemak bij hem, alles verliep heel vlot.”

En wat was het eerst dat je opviel aan hem ?

“Zijn schone ogen ! ( Lacht.)”

Helpt Kurt mee in het huishouden ?

“Als hij tijd vrij heeft, zal hij zeker vragen of hij met iets kan helpen. Meestal gaat hij de boodschappen doen. Met een emmer en een dweil moet ik hem alleszins niet opzadelen, dat zou faliekant aflopen.”

Wat doe je als beroep ?

“Ik werk sinds drie jaar als laborant bij Tessenderlo Chemie, een plastiekverwerkend bedrijf. Ik sta er vooral in voor de controle van alles wat binnenkomt. Ik heb een graduaat chemie behaald, maar in feite wilde ik eerder biologie doen : bodemonderzoek en van die dingen. Dat werd mij echter afgeraden omdat je in die richting weinig beroepsmogelijkheden hebt. Ik ben dan maar milieuzorg gaan studeren, met een specialisatie in de chemie. Het waren studies die ik met plezier deed, met veel praktijk : allerlei proeven en labowerk.”

Was je een goede student ?

“Ik denk het wel, ik ben toch drie jaar met onderscheiding geslaagd ( lachje).”

Daarna makkelijk werk gevonden ?

“Dat viel eigenlijk zwaar tegen. Het laboratoriumwerk is toch vooral een mannenwereld, waarschijnlijk door de onregelmatige uren en de vele nachtshiften. Gelukkig kon ik via een goede vriendin toch aan de slag in de sector.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier