Wat was je eerste indruk van Karel ?

“Ik vond hem een knappe gast en hij deed mij lachen. Ik ben met hem meegegaan naar een etentje van het voetbal en ik zat daar tussen al die andere spelersvrouwen, ik voelde mij een klein prutske. Ik heb die avond niet veel gezegd ( lacht).”

Beschrijf Karel eens ?

“Positief vind ik zijn relativeringsvermogen. Als ik weer eens een van mijn buien heb, kan hij mij kalmeren. Het is ook praktisch dat we allebei sportief zijn. We spelen geregeld samen tennis of tafeltennis en op vrije zondagen gaan we dikwijls lopen. Ook als er op televisie sport is, kijk ik altijd mee. De zondagmiddagen zijn meestal gevuld met het kijken naar voetbal op Canal +. Een minder punt is zijn slordigheid in huis. En soms vind ik hem te stil. Bij zijn vrienden kan Karel nochtans onnozel doen en grappig zijn, maar elders neemt hij een afwachtende houding aan.”

Wonen jullie samen ?

“Ja en nee. Drie dagen per week keer ik terug naar mijn ouders, in Menen. Omdat ik daar werk. Hier in Maasmechelen heeft Karel het vroegere huis van zijn ouders overgenomen. Zijn ouders zijn wat verder in de straat gaan wonen. Om de overstap naar Maasmechelen en Standard niet te bruusk te laten verlopen hebben we besloten dat ik nu nog een jaar pendel tussen West-Vlaanderen en Limburg. Volgend voetbalseizoen zullen we dan uitkijken om definitief te gaan samenwonen in deze buurt. Ik vond het verstandiger om eerst even af te wachten, met een voetballer weet je nooit wat het volgende jaar brengt.”

Wat is de rolverdeling in het huishouden ?

“Ik doe het meeste in huis. Uit zichzelf zal Karel weinig doen, maar als ik iets vraag, helpt hij wel. Koken doe ik ook meestal, maar ik heb dikwijls te weinig tijd. Ik zou er graag wat meer tijd voor willen uitrekken. ( Karel : “Haar specialiteiten zijn zelfgemaakte pizza en lasagne.”) Ik heb een groot kookboek van de boerinnenbond waar ik veel uithaal.”

Wat voor werk doe je ?

“Ik ben regentes Lichamelijke Opvoeding, ik geef in een school in Menen les aan het eerste, tweede en derde leerjaar. Als leraar LO heb je het voordeel dat je de lastige kinderen slechts voor een uurtje moet trotseren, want soms zitten er wel lastpakken tussen. Ik heb niet echt een middeltje om hen te straffen, het hangt af van kind tot kind. Vooral diegenen die achterbaks zijn, durf ik wel eens te viseren.”

Ben je iemand die gemakkelijk contact legt ?

“Ergens waar veel volk is, ben ik eerder, zoals Karel, nogal teruggetrokken. Ik zal zelden de show stelen. Ook niet qua kleding of make-up. Ik zie er wel graag mooi uit, maar echt uren voor de spiegel staan zal ik nooit doen. Ik houd het bij een sportieve look.”

Welke sport beoefen je ?

“Ik speel krachtbal in eerste nationale. Het is via mijn moeder, die vroeger trainerscursussen heeft gevolgd, dat ik die sport ontdekte. We spelen nu samen in dezelfde ploeg. In mijn jeugd heb ik een beetje van alle sporten geproefd : atletiek, paardrijden, turnen…, en met mijn broer speelde ik vroeger altijd voetbal. In turnen geef ik tegenwoordig enkel nog les.”

Als je kon kiezen, met wie zou je dan graag eens een weekje samenwonen ?

“Met David Beckham. Ik zou eens willen weten wat het is om zo een hectisch leven te leiden. Zoveel media-aandacht, zoveel druk… Een weekje volstaat, hoor !”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier