Real eindigde het jubileumjaar in schoonheid. Maar wat zijn de toekomstprojecten ?

Het jaar dat Real Madrid zijn honderdste verjaardag vierde, werd in grootse stijl afgerond. Door vorige dinsdag van het Paraguayaanse Olimpia Asunción te verslaan met 2-0 (treffers van Ronaldo en Guti) won de Koninklijke alle internationale trofeeën : de Champions League (tegen Leverkusen), de Europese Supercup (tegen Feyenoord) en nu dus ook de Intercontinentale Beker.

Niet alleen daardoor sprak Real het voorbije jaar tot de verbeelding. Vooral de transfers van Zinedine Zidane en Ronaldo deed de harten sneller slaan. Broedt het bestuur op nog meer soortgelijke plannen ? Sommigen opperden al een wissel tussen Luis Figo en Andriy Shevchenko. Een transactie die vooral AC Milan goed zou uitkomen. De mensen die Real van kortbij volgen, geloven om meerdere redenen echter niet in zo’n scenario. Eerst en vooral omdat de club geen nood heeft aan een bijkomende aanvaller. Maar meer nog, omdat Figo een symbool is van het nieuwe Real, die werd hij weggekaapt bij aartsvijand Barcelona. In de Spaanse hoofdstad is men ervan overtuigd dat als Shevchenko in Madrid zou belanden, dat dan eerder bij Atlético dan bij Real zou zijn. Het is geen geheim dat voorzitter Jesus Gil y Gil goede banden onderhoudt met de Milanese dirigenten.

De prioriteiten van Real liggen eerder in het defensieve compartiment. Het bestuur werd er zich eindelijk van bewust dat de opvolging van Fernando Hierro niet langer kan uitgesteld worden. De blessure die hij opliep in het duel met RC Genk zal dat inzicht zeker bespoedigd hebben. Nummer één op het lijstje van potentiële versterkingen is Cristian Chivu, de Roemeense aanvoerder van Ajax. Daarnaast zoekt de club naar een volwaardige vervanger voor Roberto Carlos op de linkerflank, aangezien de jonge Raul Bravo mogelijk vertrekt. Op rechts wordt uitgekeken naar een concurrent voor Michel Salgado.

Het eeuwjaar wordt volgende woensdag, 18 december, officieel beëindigd met een galawedstrijd tussen Real Madrid en een wereldselectie. Als eerbetoon aan de club had men voorzien dat er op die datum nergens anders ter wereld gevoetbald werd. Maar omdat uitzonderingen nu eenmaal nodig zijn, staan de achtste finales van de Beker van België op die dag geprogrammeerd. ( DDv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier