Bram Nuytinck 1231 MINUTEN, 2 DOELPUNTEN, 0 ASSISTS

Na Defour de speler met de meeste grinta in de ploeg. Maar heeft een voetballend type genre Chancel Mbemba nodig om te renderen.

Stéphane Badji 1155 MINUTEN, 0 DOELPUNTEN, 0 ASSISTS

Moest tegen wil en dank als rechtsachter opdraven, maar deed het op die positie verrassend goed. De Senegalese bodybuilder is door een knieblessure drie maanden out en zal volgend seizoen tevreden moeten zijn met een rol als doublure voor Dendoncker.

Ivan Obradovic 1119 MINUTEN, 0 DOELPUNTEN, 3 ASSISTS

Tot aan zijn knieblessure vormde de Servische linksachter een gouden tandem met Praet. Begint straks opnieuw als nummer een aan de competitie, maar zal op links wel extra concurrentie krijgen.

Filip Djuricic 1072 MINUTEN, 1 DOELPUNT, 4 ASSISTS

In 17 duels was hij slechts betrokken bij 5 Brusselse doelpunten, terwijl hij verondersteld was de spitsen te bevoorraden. Anderlecht staat niet te springen om de elegante nummer tien in te lijven.

Alexander Büttner 1038 MINUTEN, 1 DOELPUNT, 3 ASSISTS

Anderlecht zal de optie om Büttner definitief over te nemen wellicht niet lichten. Daarvoor waren er te veel ups en downs in de prestaties van de huurling van Dinamo Moskou.

Idrissa Sylla 1034 MINUTEN, 7 DOELPUNTEN, 1 ASSIST

Begon als titularis aan het seizoen, maar werd door Hasi in de tweede helft van het seizoen gebruikt als pinch hitter: een breekijzer dat in de slotfase van een wedstrijd voor oorlog moet zorgen in de zestien. Staat in principe niet in de etalage.

Imoh Ezekiel 979 MINUTEN, 1 DOELPUNT, 3 ASSISTS

Dé grootste miscast van Herman Van Holsbeeck. Startte voor de jaarwisseling elf keer in de basis, maar maakte na de winterstop amper een cameo-optreden van een minuut. Hij werd wel schromelijk in de steek gelaten door regisseur Hasi, die hem een hoofdrol had beloofd naast Okaka.

Michael Heylen 502 MINUTEN, 0 DOELPUNTEN, 0 ASSISTS

Zijn seizoen kan je samenvatten aan de hand van de twee wedstrijden die hij speelde in en tegen Club Brugge. Outstanding in december bij de 1-4, belabberd tijdens de titelwedstrijd van de West-Vlamingen. Wil enkel blijven als eerste invaller wanneer een centrale verdediger uitvalt.

Dodi Lukebakio 477 MINUTEN, 1 DOELPUNT, 1 ASSIST

Het rastalent van Anderlecht wil volgend seizoen meer zijn dan een occasionele invaller. Tegen augustus wil hij weten waar hij aan toe is, anders dringt een uitleenbeurt zich op.

Fabrice N’Sakala 460 MINUTEN, 0 DOELPUNTEN, 0 ASSISTS

Heel lang werd ten onrechte beweerd dat hij geblesseerd was. Mocht zelfs niet op trainingsfoto’s staan om de indruk te wekken dat hij wel degelijk out was. Heeft geen toekomst meer bij Anderlecht.

Ibrahima Conte 314 MINUTEN, 0 DOELPUNTEN, 1 ASSIST

Hij wacht de naam van de nieuwe coach af alvorens te beslissen of hij al dan niet vertrekt. Maar heeft met Oostende, een club uit de Serie A en de Engelse Championship een plan B op zak.

Anthony Vanden Borre 142 MINUTEN, 0 DOELPUNTEN, 0 ASSISTS

Tekende al heel vroeg dit seizoen zijn doodvonnis bij Anderlecht met zijn beruchte janetten-interview. Ondanks een nog tot juni 2018 lopend contract en een jaarsalaris van 800.000 euro zou hij zich graag weer op het veld tonen. Daarvoor dringt een vertrek zich wel op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier