Woensdag 5/11

Het merkwaardigste aan Celtic Park is niet de formidabele akoestiek, maar wel de snelle manier waarop het gevuld geraakt. Hebt u dat ook opgemerkt ? Het is elf over halfnegen, Carl Huybrechts gaat nog snel even rechtstreeks naar Filip Joos die Hugo Broos bij zich heeft staan. Vier minuten voor de aftrap ! Een stunt ! En om te bewijzen dat het wel degelijk rechtstreeks is, en dus niet een opgenomen filmpje van drie kwartier eerder, laat Carl zowel Michel Preud’homme als Bob Peeters een vraag stellen. Filip Joos pikt er inderdaad op in. Althans op de vraag van Bob Peeters : “Heeft Broos getraind op hoge voorzetten ?” Het antwoord is neen, en dat blijkt al binnen het kwartier : 2-0 voor Celtic.

Wat vooral opvalt, vier minuten vóór de aftrap, zijn de lege tribunes op de achtergrond. Daar zit niemand. Staan allemaal nog te zuipen aan de buffetten, vermoeden wij. Twee minuten later schakelen we opnieuw naar Glasgow en zit het stadion vol ! In twee minuten tijd kan daar dus zestigduizend man binnenstromen, zijn plaats innemen en beginnen te zingen en te brullen. Dat evenaren ze alleen bij Heusden-Zolder, zij het met andere getallen.

Hoed af voor de stunt van Huybrechts en Joos. Het is in dit soort vakwerk dat die Robin Janssens veel tekortschoot. Goed gezien van Aimé Van Hecke. Het kan natuurlijk ook satire geweest zijn, maar wie vraagt om satire vier minuten voor de aftrap van een Champions-Leaguematch ?

Donderdag 6/11

“Ik vrees”, vertelt Kim Clijsters, “dat er voor mij geen toekomst als mannequin is weggelegd.” Dat vrezen wij ook. Welke crimineel heeft Kim zo aangetakeld op de tennisstersmodeshow in Los Angels ? Zeker iemand die te veel films met Jan Decleir gezien heeft. Of hebben ze Walter Van Beirendonck uit zijn hok gelaten ?

“Ze hadden drie pakjes klaar gelegd”, lezen wij met verbazing de uitleg van Kim. “Dat zwarte was het enige dat me beviel. Ik sta niet zo met groene pluimen.” Groene pluimen ! ? Wat moeten die andere twee pakjes in godsnaam hebben voorgesteld ? Men bekijke de foto en oordele zelf, wij blijven discreet in onze commentaar.

Datzelfde kan niet worden gezegd van Inge Stiers, elk zijn naam zeggen wij altijd, de ietwat ondeugende moderedactrice van Het Laatste Nieuws. Terwijl wij nog naar lucht happen na het bekijken van de gezusters Williams, die zo verstandig waren hun eigen kledinglijn te showen, lezen wij het commentaar van Inge : “Wat de Williamsen, Dementieva en Capriati dragen lijkt nergens op. Totaal fout. Stock Américain en bovendien slecht gedragen. De outfit van Kim Clijsters is OK en beantwoordt aan de modernste trends : hoge laarzen onder een strakke zwarte jurk en een wapperende lange jas.”

Er staat ook een foto van Justine Henin in een wit kostuum, die wij op bevel van de hoofdredactie niet eens mogen afdrukken. Kunt u zich verbeelden wat het geeft als Marc Reynebeau zich opdoft om naar een casino te gaan ? Wel, zo zag Justine eruit. Volgens Stiers klassiek en simpel, en haar net daarom op het lijf gegoten. Ze gaan daar bij Het Laatste Nieuws nog eens problemen krijgen, met altijd de mensen uit te lachen.

Vrijdag 7/11

Het huisje van de Beckhams gezien in de krant ? Beetje klein toch. De totale oppervlakte bedraagt slechts 746 vierkante meter, zeg maar dertig bij vijfentwintig. Dat gaat niet goed aflopen, als Becks en Posh daar iedere dag op elkaars lip moeten leven. Armoe troef. Er zijn maar vier badkamers, stel u voor. En als er nu eens vijf man op bezoek komt ? Waar moet die vijfde zich wassen ? Er is geen binnenzwembad. Van een squashzaal geen spoor. En in de tuin van een hectare moet de kleine Brooklyn ook niet te gek doen met bal en katapult, of de glazenmaker staat elke dag op de stoep.

Er moet een steek van jaloezie door Victoria’s hart zijn gegaan toen ze in Dag Allemaal Rik Daems op de trappen van zíjn villa zag liggen. En zeggen dat Rik ook goed kan voetballen. En qua IQ niet veel voor Beckham onderdoet.

door Koen Meulenaere

‘Er zijn maar vier badkamers !’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier