Kevin Hofland wil weg bij PSV, maar Guus Hiddink verzet zich.

Nog niet zo lang geleden voorspelden kenners een grote toekomst voor Kevin Hofland (24). Hij zou een van de leiders worden van het nieuwe Oranje, terwijl hij op het verlanglijstje stond van Manchester United en Arsenal. Maar geplaagd door talloze letsels kwam Hofland de laatste twee jaar weinig aan spelen toe. Onder Guus Hiddink kan hij zelfs niet eens meer rekenen op een basisplaats. Hij lijkt het slachtoffer van de zware enkelblessure die hem bijna het gehele vorige seizoen kostte. Die hem bijna zijn carrière kostte, want na maandenlang voortsukkelen, moesten medici naar het laatste redmiddel grijpen : een risicovolle operatie.

Die slaagde en Hofland dacht te kunnen spelen, maar botste op een nieuw obstakel. Tijdens zijn afwezigheid had Hiddink Wilfred Bouma uitgeprobeerd als nieuwe centrale verdediger. Dat bleek wonderwel een goede oplossing te zijn. De druppel bleek het beslissende CL-duel tegen Deportivo La Coruña. Door een blessure van André Ooijer had Hofland de voorgaande wedstrijden nog mogen starten naast Bouma in het centrum. Maar Ooijer was amper hersteld van zijn knieletsel of hij stond weer in het veld. De ergernis van de zesvoudige international is te begrijpen. Na elke blessure moet hij zich terugknokken in het elftal, terwijl collega’s als Ooijer en Bouma haast automatisch hun plek terugkrijgen als ze amper zijn hersteld.

Tel daarbij op dat Hofland geen type is dat zonder mokken plaatsneemt op de bank en het lijkt logisch dat zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer momenteel op zoek is naar een andere club, ook al staat hij nog tot medio 2006 onder contract. Hij wil absoluut het EK in Portugal halen en weer spelen. Maar Hiddink stelde zijn veto. (FV)

AJAX verlengde het contract met trainer Ronald Koeman tot 2006. Ook de jongeren Wesley Sneijder (tot 2007) en Johnny Heitinga (tot 2007) bereikten overeenstemming over nieuwe verbintenissen. Petri Pasanen mag bij een goed bod vertrekken. STUDIO SPORT verlengde het contract voor de samenvattingen van wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie met een jaar. ORANJE speelt ter voorbereiding van het EK in Portugal op 18 februari een oefenduel tegen de Verenigde Staten in de Amsterdam ArenA. FC GRONINGEN brak de overeenkomst met trainer Ron Jans open tot 2006. NEC haalde de Poolse spits Andrzej Niedzielan (24) voor een miljoen euro weg bij Groclin Grodzisk. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Kezman (PSV) 15 goals ; 2. Elkhattabi (AZ) 12 goals ; 3. Ibrahimovic (Ajax) 9 goals ; 4. Sibon (Heerenveen), Kuijt (Feyenoord) 8 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier