Geboren op 2 augustus 1973.

Getrouwd met Gretchen Laloo, vader van Whitney (5) en Keanu (7 maanden).

Geloof je in liefde op het eerste gezicht ?

“Natuurlijk, je wil toch pas iemand leren kennen als die persoon je interesse kan opwekken. Hij of zij moet toch ten minste je aandacht trekken. Je gaat altijd af op de eerste momenten. Daarna merk je dan of het klikt en of je voldoende met elkaar gemeen hebt vooraleer je over een liefdesrelatie kan spreken.”

Geniet je meer van de Italiaanse of van de Chinese keuken ?

“Moet ik echt kiezen ? Dan neem ik de Italiaanse. Ik hou van penne alla rabiata en van kalfsvlees op Milanese wijze klaargemaakt. Italiaans eet ik soms wel driemaal per week, Chinees één keer.”

Kan je dansen ?

“Ik, dansen ? Laat me niet lachen. Eventjes de beentjes losgooien op een feestje wel. Maar om dat nu dansen te gaan noemen, neen, dat gaat wat te ver.”

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit ?

“Er moet zee, zon en strand aanwezig zijn. Ik zit ook wel graag in de sneeuw, maar een weekje op de Dominicaanse Republiek zal ik voor geen geld van de wereld afslaan. Vakantie dient om tot rust te komen. En waar kan dat beter dan in een heerlijk warm land, waar rusten en slapen het enige is wat je moet doen.”

Hoe ziet jouw ergste nachtmerrie eruit ?

“Als je regelmatig in een stadion komt, zeker tijdens een EK of een WK, dan heb je tegenwoordig toch wel schrik voor een terroristische aanslag. En je hebt daar als speler in het stadion geen enkel zicht op, vermits verscheidene supporters Bengaals vuur meebrengen en je opgaat in het helse lawaai dat er bij belangrijke matchen heerst.”

Wat is jouw favoriete televisiezender ?

“Ik kijk niet zo heel veel tv. Enkel zo nu en dan naar le journal parlé. Veel liever ga ik naar de bioscoop, of we huren een filmpje : avontuur of horror, zoals de Exorcist bijvoorbeeld . Titanic vond ik een van de beste films ooit, hoewel die niet bij het genre past waar ik van hou. De grootste acteur aller tijden is naar mijn mening Nicolas Cage.

Hoe is het gesteld met je computerkennis ?

“Die beperkt zich eigenlijk tot de plezierige kant ervan. Ik zet de computer aan om spelletjes te spelen met vrienden of om muziek te kopiëren. Maar van tekstverwerkings- of rekenprogramma’s ken ik niet veel.”

Welke sporten interesseren je buiten het voetbal ?

“Ik speel twee uur per week tennis. Soms gaat Karel Geraerts mee. Als hij niet kan, trommel ik op dinsdag iemand van mijn andere vrienden op.”

Zou je graag eens kleding showen voor Dirk Bikkembergs ?

“Mocht hij me die vraag stellen, zou ik het aanbod zeker niet weigeren. Dat lijkt me wel een fijne bezigheid. Maar daar heb ik tot nu toe nog niet echt over nagedacht.”

Wie is jouw grote voetbalidool ?

“Dat is zonder enige twijfel Pelé. Daar hoeft zelfs geen uitleg bij, vind ik.”

Ben je in staat je in iemands gedachten in te leven ?

“Ik denk het wel, en dat moet ik ook. Als ik denk aan mijn vrouw, die toch veel van haar activiteiten opzij heeft gezet voor mijn voetbalcarrière, dan probeer ik me in te beelden hoe het leven van een voetballersvrouw eruitziet. En dat lijkt me een niet altijd even gemakkelijk leven. Als ik dat kan begrijpen, dan kan ik haar bij andere zaken misschien beter steunen.”

Werk je graag in de tuin ?

“In de zomer, wanneer het lekker warm is, zal je me daar af en toe wel zien werken. Daar word ik rustig van.”

Geloof je dat het einde van de wereld nabij is ?

“Nee, helemaal niet. Ik ben positief ingesteld en dan kan je daar toch niet in geloven. Maar anderzijds, als ik merk hoeveel problemen mensen ondervinden omdat ze met elkaar moeten samenleven, dan maakt een mens zich wel zorgen. Er gebeuren zoveel negatieve dingen in de wereld. Maar ik probeer tegen de stroom in te gaan en positieve gebeurtenissen te benadrukken. Dat is, vind ik, heel belangrijk.

ANNELIES SIMOEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier