Geboorteplaats en -datum?

Borgerhout, 17 september 1983.

Welke sporten beoefen ik zelf?

Ik probeer een drietal keren per week een uurtje te lopen en ik volg yogales. In de winter ga ik meestal een week snowboarden. Maar als tiener heb ik zowat alles gedaan: tennis, jiujitsu, dans, turnen, atletiek, … In het middelbaar heb ik sportwetenschappen gevolgd. Ik was lang van plan om sportleerkracht te worden, maar ik was niet zo goed in wetenschappen, dus dat is helaas niks geworden. Ik heb ook ooit eens cricket gespeeld op Sri Lanka, maar daar begreep ik niet zo veel van. Ik stond erbij en keek ernaar. ( lacht)

Welke sporten volg ik passief?

Alles wat er in het sportnieuws of in Sportweekend op zondagavond zit! Ik kijk wel het liefst naar tennis, turnen, wielrennen, voetbal en atletiek. Ik probeer het allemaal wat te volgen, want in 2004 heb ik tijdens mijn studies communicatiewetenschappen stage gedaan bij Sporza. Het waren toen net de Olympische Spelen van Athene. Heel interessant.

Mijn sportidool is …

Kim Clijsters. Ze is even oud als ik en ik vind het fascinerend om te zien wat ze op die leeftijd al bereikt heeft. Het mag misschien een gigantisch cliché zijn, maar het is mooi om te zien dat ze ondanks alles zo bescheiden en toegankelijk is gebleven. Haar overwinning op de US Open dit jaar was voor mij een echt kippenvelmoment. Ik pink eigenlijk altijd een traantje weg als ik beelden zie van grootse sportprestaties. Toen ik een jaar of veertien was, wilde ik graag toptennisster worden, naar het voorbeeld van een van mijn toenmalige idolen, Dominique Monami. Maar dat plan is vrij snel opgeborgen, wegens gebrek aan talent en competitiegeest. ( lacht)

Welke sporters heb je al ontmoet en wie zou je in de toekomst graag ontmoeten?

Op een feestje van P-magazine ben ik Gunther Schepens eens tegen het lijf gelopen en voor Vlaanderen Vakantieland ben ik gaan fietsen in het Dijleland met Niels Albert. Een paar jaar terug heb ik ook eens Marc Herremans geïnterviewd voor Ketnet. Daar was ik zwaar van onder de indruk: zo’n sterke en innemende persoonlijkheid. Wie ik graag eens zou willen ontmoeten, is Freddy De Kerpel. Omdat ik denk dat dat, ondanks de vele vooroordelen, best een intelligente man is.

Welke sporten vind je maar niets?

Snooker en darts. Maar ik twijfel nog altijd of dat wel sporten zijn. En baseball ook: ik ben ooit gaan kijken naar een wedstrijd in New York en toen begreep ik waarom Homer Simpson altijd ‘ boring‘ zegt en begint te eten als het over die sport gaat. ( lacht)

BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier