ES Troyes AC

Laurent Batlles © PHOTOPQR/LE COURRIER PICARD/MAXP

Trainer – Laurent Batlles, 23/09/1975

? Na een mooie spelerscarrière in de Ligue 1 tussen 1994 en 2012 is zijn enige trofee de Intertotobeker met Olympique Marseille in 2005.

? Vorig seizoen was hij in de Ligue 2 een van de weinige trainers die een 3-5-2 hanteerden.

? Tijdens zijn mandaat werd ESTAC overngenomen door de City Football Group, wat hem overtuigde om ook dit seizoen bij de club te blijven.

Transfers

In

Mama Baldé (Dijon), Nassim Chadli (Nîmes Olympique), Issa Kabore (Manchester City, Eng), Youssouf Koné (Olympique Lyonnais), Rominigue Kouamé (Lille OSC), Mykola Koecharevytsj (Rukh Lviv, Ukr), Yasser Larouci (Liverpool, Eng), Metinho (Fluminense), Jessy Moulin (Saint-Etienne), Renaud Ripart (Nîmes Olympique), Filip Krastev (Lommel SK, Bel).

Florian tardieu
Florian tardieu© BELGAIMAGE

OUT

Maxime Barthelmé (EA Guingamp), Terence Baya, Mahamadou Dembélé (Pau), Stone Mambo (US Orléans), Kemehlo Nguena, Rui Pires (Paços Ferreira, Por), Dylan Saint-Louis (Hatayspor, Tur).

ES Troyes AC

Smaakmaker – Florian tardieu

Op 29-jarige leeftijd zal Florian Tardieu eindelijk kunnen proeven van de geneugten van de Ligue 1. De verdedigende middenvelder heeft bijna acht jaar in de Ligue 2 gespeeld, eerst voor Istres (2011-2014) en daarna voor Sochaux (2014-2018). Hij is een solide speler, maar hij raakte gefrustreerd over het feit dat hij met Sochaux halverwege de ranglijst van tweede klasse speelt. Op zoek naar een nieuwe ervaring verhuisde hij naar Zulte Waregem, waar hij de Jupiler Pro League ontdekte.

Na één seizoen keerde hij echter al terug naar de Ligue 2 bij Troyes, gecharmeerd door de beloftes en ambities van de club. Het resultaat was een uitstekend jaar in 2020, bekroond met een plaats in de beste elf van de Union Nationale des Footballeurs Professionnels en een nominatie voor de prijs van speler van het jaar. Tardieu is het sluitstuk van de 3-5-2 van Laurent Batlles en zal er alles aan moeten doen om een terugkeer naar tweede klasse te voorkomen. Hij kent die divisie maar al te goed.

ES Troyes AC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier