Met David Pollet hoopt Eupen zijn aanvallend compartiment te versterken.

Tijdens de eerste oefenwedstrijd op Sprimont verdedigde doelman Hendrik Van Crombrugge in de eerste helft het doel van KAS Eupen. Van Crombrugge hoopt op een transfer naar een grotere club, maar een bod dat aan eenieders eisen voldeed had Eupen afgelopen weekend nog niet voor hem gekregen. In de spits op Sprimont liep Mbaye Leye, met negen goals Eupens topschutter van vorig jaar. Hij heeft nog een lopend contract, maar hoorde vrijdag dat hij niet geselecteerd was voor het trainingskamp in Bitburg. ‘Een beslissing van de trainer, al betekent dat niet dat Leye ook vertrekt’, zegt woordvoerder Michael Reul. Trainer Claude Makélélé zou vandaag op de persdag meer info geven.

Vrijdag werd onder meer David Pollet voorgesteld, die geleend wordt van Sporting Charleroi. Pollet belandde in de winter van het seizoen 2013/14 vanuit Lens bij de Zebra’s en deed het daar zo goed dat Anderlecht hem een jaar later weghaalde. Na een weinig succesvolle Brusselse periode liet de Franse spits zich door Hein Vanhaezebrouck overtuigen om naar AA Gent te gaan. Al gauw pakte Laurent Depoitre zijn plek in, met het gekende resultaat (de titel voor Gent). In 2015 keerde Pollet naar Charleroi terug, waar hij in totaal 11 goals maakte in 66 competitiematchen. Afgelopen seizoen startte hij in de basis, tot de onbekende Kaveh Rezaei blijk gaf van scorend vermogen en zich later complementair toonde met Cristian Benavente. Tijdens de wintermercato was er interesse van Cercle, maar de Fransman verkoos te blijven. Geen goeie beslissing, want de spits kwam nog amper aan bod. Doorslaggevend in zijn keuze voor Eupen was een goed gesprek met trainer Claude Makélélé. Met de aanvoer van technisch begaafde spelers als Luis Garcia en Danijel Milicevic hoopt Pollet, die net voor zijn vertrek zijn contract bij Charleroi liet openbreken, weer vaker te scoren.

Eupen haalde al tal van nieuwe spelers, maar nieuwe talenten uit de Aspire Academy zijn daar niet bij. Ze worden pas tijdens de komende wintermercato verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier