In Anderlecht – Standard staan twee spelers tegenover elkaar die in het seizoen 1999/2000 vrienden werden. Michal Zewlakow en Gonzague Vandooren speelden toen voor Excelsior Moeskroen.

1. Welke in België voetballende speler heeft het wereldrecord aantal doelpunten maken in één interland ?

Antwoord : Archie Thompson (Lierse), 13 goals in Australië û Am. Samoa (31-0).

2. Wat is de nationaliteit van Roque Santa Cruz, aanvaller van Bayern München ?

Antwoord : Paraguayaan. 3. Welk was het eerste Afrikaanse land dat zich plaatste voor een WK-eindronde ?

Antwoord : Zaïre (WK 1974 in West-Duitsland)4. Wie waren de finalisten van de laatste beker van de profliga ?

Antwoord : Moeskroen en Anderlecht, in 2000 (2-2, Anderlecht wint na penalty’s).5. Wie is titelverdediger op het WK rugby dat momenteel plaatsheeft in Australië ?

Antwoord : Australië. 6. Hoe heet het stadion van Glasgow Rangers ?

Antwoord : Ibrox Park.7. Welke veldspeler in onze eerste klasse draagt het rugnummer 99 ?

Antwoord : Marius Dan Mitu (Lierse).8. Vier Belgische ex-internationals speelden ooit voor Bordeaux. Scifo, Wilmots en… ?

Antwoord : Patrick Vervoort en Gilbert Bodart.9. Welke bekende oud-speler viert zijn 50 jaar aanwezigheid bij Real Madrid, waar hij tot erevoorzitter is benoemd ?

Antwoord : Alfredo Di Stefano.

MICHAL ZEWLAKOW

1. “Een Australiër, hij speelt voor Lierse. Thompson. Dat herinner ik mij, want zoiets gebeurt niet elke dag.”2. “Peruaan. Nee, ik verwar hem met Mendoza. Hij is Para- guayaan en heeft twee punten van ons gestolen.”3. “Weet ik niet. Op goed geluk dan maar : Zimbabwe.” 4. “Zonder twijfel Moeskroen en Anderlecht. Ik heb nog een penalty omgezet. Ekakia speelde nog toen.” 5. “Olala ! Ik ben geen groot rugbyliefhebber. Op goed geluk : Frankrijk ? Nee ? Ah, Clayton Zane zal boos zijn op mij.”6. “Ibrox Park. De namen van de stadions van alle grote clubs, die moet je in je hoofd gegraveerd hebben.”7. “Mitu, de Roemeen van Lierse.”8. “Was dat niet die ex-doelman van Beveren ? Zijn naam… Bodart ? De andere weet ik niet.” 9. “Dat is Di Stefano. Een legende, dat hoort elke speler met een beetje niveau te weten. Dat precies is het verschil tussen Zewlakow en Vandooren (lacht) !”

GONZAGUE VANDOOREN

1. “O ! Bij ons ? (Lacht.) Aja, die Australiër van Lierse. Thompson. Erg snelle aanvaller.”2. “Ik zie hem voor mij. Uruguayaan ? Of iets in die richting. Nee, ik weet het niet.”3. “Geen enkel idee. Een gok : Senegal !”4. “Pfft ! Was Anderlecht er niet bij ? En was dat niet tegen ons, Moeskroen ? Ik denk zelfs dat ik twee keer heb gescoord !”5. “Ik hou helemaal niet van die sport, maar misschien is het Nieuw-Zeeland, ik weet dat zij er goed in zijn.”6. “Niet het minste idee. Ik hou me helemaal niet bezig met het voetbal in het buitenland.”7. “Iemand van Lierse, niet ? De kleine spelmaker daar. Ah, zijn naam… Mitu ?”8. “Je noemt daar zelf de bekendste. Van de andere twee heb ik geen enkele herinnering. Bodart ? Wist ik niet. En Vervoort, dat is nog langer gele9. ” (Lacht.) Dat is veel te oud voor mij. Wie zeg je ? Ja, dat had ik moeten weten. Weet je, ik heb weer veel geleerd vandaag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier