Hugo Sánchez werd ontslagen bij Almería.

Tijdens de rustpauze die de Liga vorig weekend inlaste, kreeg HugoSanchez (51), de Mexicaanse trainer van Almería, de bons. De vroegere spits van Real Madrid reageerde daar tegenover sportkrant Marca vrij nuchter op. “Ik stapte met veel enthousiasme in het project van voorzitter AlfonsoGarcía, die de absolute voorrang wou geven aan de eigen jeugd. Een fantastisch project. Maar je moet zoiets uiteraard op lange termijn bekijken. Je mag niet verwachten dat het dadelijk maximaal vruchten afwerpt. Na het vertrek van enkele belangrijke spelers zoals AlvaroNegredo, CarlosGarcía, Mané, Iriney, Bruno en Juanito hadden we weinig middelen om vervangers aan te trekken. De twee spelers van wie we het meest hadden verwacht, HenokGoitom en FabianVargas, raakten bovendien geblesseerd.”

Volgens de oud-aanvaller kende zijn ploeg flink wat pech. “Zo regent het hier bijna nooit”, stelde hij. “Maar uitgerekend op de dag van onze wedstrijd tegen Athletic Bilbao viel de regen met bakken uit de lucht, zodat ze ons drie keer te grazen konden nemen bij stilstaande fases, waardoor we met 1-4 verloren. In voetbal telt alleen het resultaat. Sommige bestuursleden waren te ongeduldig en reageerden ongerust omdat we pas zeventiende stonden.”

Sánchez was er nochtans van overtuigd dat het allemaal had kunnen lukken. “Ik wil niemand zwart maken, maar door me een ultimatum op te dringen, verhoogde het bestuur ook onnodig de stress bij de spelers. Dat zijn feiten. Toch ben ik helemaal niet kwaad op de voorzitter. Ik ben hem zelfs heel dankbaar voor de kans die hij mij in de Liga gaf. Vorige zomer trokken andere clubs aan mijn mouw, maar ik wilde mijn contract respecteren. Met name in de fantastische wedstrijden die we tegen Real Madrid en Barcelona speelden, kon ik toch mijn visitekaartje afgeven. Ik hoop dat een aantal clubbestuurders dat niet vergeten zal zijn.”

Zijn opvolger is de 44-jarige JuanManuelLillo, die tekende tot het einde van het seizoen. Hij moet de club in de Primera División houden.

Branislav Ivanovic, de 25-jarige Servische verdediger van Chelsea, staat op het verlanglijstje van Real Madrid.

Johan Cruijff startte op een overtuigende manier als bondscoach van de Catalaanse selectie: die won immers met 4-2 tegen een beperkte selectie van Argentijnse internationals. Een van de Catalaanse goals kwam op naam van Bojan Krkic, de jonge spits van Barcelona.

Vicente Del Bosque is al zeker dat hij bondscoach mag blijven tot 2012. De Spaanse voetbalbond wilde niet wachten op de resultaten van het WK 2010 om hem een contractverlenging aan te bieden.

Florent Sinama-Pongolle (25), de Franse spits die in 2008 bij Atlético Madrid kwam maar er zich nooit kon doorzetten, kan naar Sporting Clube de Portugal.

Diego Buenanotte, de 21-jarige pocketspits (1m60) van River Plate, staat in de belangstelling van Atlético Madrid. Vorige week raakte hij in Buenos Aires echter betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Het mag een mirakel heten dat hij in leven bleef, aangezien de drie inzittenden van de andere wagen het leven lieten.

Eduardo Salvio, het 19-jarige supertalent van Lanus, zou een andere optie kunnen zijn voor Atlético. Maar het wil voor hem hooguit 7,5 miljoen euro betalen, terwijl de Argentijnse club 10 miljoen vraagt.

Miguel (29), de Portugese verdediger van Valencia, werd aangehouden na incidenten in een discotheek in Lissabon.

Karim Benzema (22), die een maand geleden al betrokken was bij een verkeersongeval in Madrid, raakte tijdens zijn vakantie op het eiland Réunion opnieuw van de weg af. Gelukkig zonder erg voor de Franse spits van Real.

Christian Suani, de 23-jarige Uruguayaanse spits van Albacete die topscorer is in de Spaanse Segunda División, wordt van nabij gevolgd door Real Zaragoza en Manchester United.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier