AC Milan haalde met Kaká nog een Braziliaan in huis.

Eén jaar na Rivaldo haalde AC Milan opnieuw een Braziliaanse international in huis. Omdat met het vertrek van de Nigeriaan Aliyu Datti een plaats voor een niet-EU-speler vrijkwam, mag Milan met Kaká de vierde Braziliaan binnenhalen die afgelopen jaar deel uitmaakte van de ploeg die in Japan wereldkampioen werd. Naast Rivaldo zijn dat Roque Junior, doelman Dida – die met 2673 speelminuten in dertig competitiematchen de Milanees was die het meest op het veld stond – en verdediger Cafu, die voor een paar weken transfervrij overkwam van AS Roma.

Cafu was tot de komst van Kaká trouwens de enige echte nieuwkomer bij Milan, dat lang het vertrouwen leek te geven aan dezelfde ploeg als vorig jaar. De 21-jarige Ricardo Santos Leite debuteerde in januari 2001 in de basis bij zijn club São Paulo, waar hij ook zijn jeugdopleiding kreeg. Straks is hij één van de sterkhouders van het Braziliaans olympisch team volgend jaar in Athene. De transfer sleepte een hele tijd aan omdat São Paulo veel meer geld vroeg dan Milan aanvankelijk wilde betalen.

Uiteindelijk kon voormalig Braziliaans international en kersvers Milanees bestuurslid Leonardo bemiddelen, waardoor Milan voor bijna negen miljoen euro zijn nieuwe aanwinst vast heeft. São Paulo heeft namelijk dringend geld nodig. Bij Milan gaat de Braziliaan vijf jaar lang telkens 1,7 miljoen euro verdienen.

Opvallend is dat Kaká voor een basisplaats misschien zal moeten concurreren met zijn grote idool Rivaldo. Die werd vorig jaar 22 keer opgesteld, scoorde vijf goals, maar beëindigde het seizoen op de bank. De beste positie van Kaká is aanvallende middenvelder, waar hij de strijd moet aangaan met Rui Costa en Andrea Pirlo. Hij kan ook aantreden als tweede spits. In dat geval moet hij eerst voorbij Rivaldo en dan in concurrentie treden met Andriy Shevchenko. Geen gemakkelijke opgave.

CLAUDIO LOPEZ (29) is de drieëntwintigste speler van Lazio die na lang beraad een gedeeltelijke betaling in clubaandelen en een salarisverlaging aanvaardde. Prompt verlengde de Argentijnse spits dan ook zijn contract tot 2006. Eerder deze zomer was er volop speculatie over de toekomst van López. Valencia en Lazio gingen akkoord over een terugkeer, maar El Piojo zelf zag niets in een tweede avontuur. ITALIE speelt vanavond vriendschappelijk in Stuttgart tegen Duitsland. Interspits Christian Vieri is er na lange afwezigheid nog eens bij. CATANIA, waarvan de degradatie naar derde klasse door de voetbalbond vorige week bevestigd werd, mag volgens de rechtbank toch in de Serie B blijven. Daar is volgens die rechtbank wel geen plaats voor Napoli, dat een vals certificaat voor de inschrijving in competitie zou hebben voorzien. Napoli’s inschrijving hing wegens een zware schuldenlast lang aan een zijden draadje. US ALESSANDRIA, opgericht in 1912, werd dan weer failliet verklaard. Het moet opnieuw van start gaan in het amateurvoetbal. De grijs-zwarten hoorden bij de achttien eersteklassers die in de eengemaakte Italiaanse competitie in 1929/30 debuteerden. In totaal speelden ze dertien jaar in de Serie A, voor het laatst in 1959/60. COPPA ITALIA. Zondagavond startte de eerste ronde voor de Italiaanse beker, met naast een aantal derdeklassers alle tweedeklassers en twee nieuwkomers in eerste : Lecce en Ancona, de nummers drie en vier van vorig jaar in de Serie B.

(GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier