FC Fémina White Star Woluwe

STERKTES & ZWAKTES

Vorig seizoen eindigde White Star knap zevende in de reguliere competitie en was het de enige ploeg die slokop Anderlecht wist te verslaan. Maar play-off 2 draaide uit op een sisser en uiteindelijk werden de Brusselaars ‘beloond’ met de rode lantaarn. Met de teruggekeerde Tiziano Rutilo wordt opnieuw gebouwd aan een team dat geen enkele vedette telt, maar kwalitatief beter is dan de vorige brigade. En met een beetje geluk kunnen ze een van de tenoren verrassen met hun snel en verticaal voetbal. White Star rekent op de tiental rekruten die het vertrek moeten opvangen van speelsters zoals Hazel Engelen die naar Anderlecht vertrok. Maar daarnaast kan het weer een beroep doen op Céline Verdonck, die weer fit is na haar zwaar kruisbandletsel. Tegen januari zou ook Magali Dinon helemaal hersteld moeten zijn van haar blessure.

FC Fémina White Star Woluwe

TRAINER

Rutilo, die in een vorig leven al twee seizoenen trainer was bij White Star, is terug van weggeweest. Begin december werd hij bij Charleroi ontslagen na een delicaat dienstverband, maar de 38-jarige Brusselaar zat niet lang zonder werk want vanaf januari kreeg hij een functie binnen de staf van White Star. Het moet dus niet verbazen dat de transitie van Audrey Demoustier, die inging op het voorstel van de U17 van de Red Flames, naar Rutilo op een heel natuurlijke manier tot stand kwam.

AMBITIE

De Super League is een competitie met twee snelheden en voor een afgevaardigde van de tweede groep is het niet vanzelfsprekend om echte ambities uit te spreken. Het uitgangspunt is eigenlijk tweeledig: het project van de club voortzetten en de speelsters de tools geven om zich op individueel vlak verder te ontwikkelen. Om het met de woorden van de coach te zeggen: White Star moet beter kunnen doen dan in het eerste seizoen dat globaal gezien een mooie ervaring was.

VEDETTE KENZA VRITHOF

Met haar indrukwekkend maximale aerobe snelheid (MAS) is de 20-jarige Kenze Vrithof de ideale aanvulling van een team waarvan de trainer volop inzet op het collectief. De voormalige Rouche is het soort speelster dat drie longen heeft en op geen inspanning kijkt. Voorin zet ze haar tegenstanders constant aan het werk en ze heeft nog genoeg energie over om ook haar verdedigende klusje op te knappen. En ze is ongetwijfeld de speelster van White Star die vorig seizoen de grootste progressie boekte. De Brusselaars hopen dus dat Vrithof, die een bachelordiploma heeft in de kinesitherapie, komend seizoen gewoon op haar elan doorgaat.

TRANSFERS

IN

Noa Corbeels, Jana Janssens, Zelie Lambert & Lotte Michiels (OHL Women), Noémie Fourdin (Charleroi), Elsy Senga Kisoka (RSE Chastre Fémina), Manon Wallez (Tertre), Imane Ait Malek, Lina Haulani & Lore Schoovaerts (RSCA Women).

OUT

Sheila Broos & Stephanie Suenens (Eendracht Aalst Ladies), Clotilde Codden (Charleroi), Hazel Engelen (RSCA Women) Linde Janssens (KVK Tienen Eva’s).

FC Fémina White Star Woluwe
© Sportpix.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier