FC Groningen

Danny Buijs © Erik Pasman

trainer Danny Buijs 21/06/1982

? Werd weggehaald uit het amateurvoetbal, waar hij met Kozakken Boys vier seizoenen succesvol was. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van de Topklasse. Het jaar nadien promoveerde hij naar de nieuw opgerichte Tweede Divisie.

? Na zijn overstap naar de Eredivisie doorstond hij meerdere stormen. Ondanks de moeizame resultaten bleef hij het vertrouwen houden van de clubleiding.

transfers

In

Radinio Balker (Almere City FC), Michael de Leeuw (FC Emmen), Jan Hoekstra (Roda JC), Neraysho Kasanwirjo (Ajax), Peter Leeuwenburgh (Cape Town City FC, RSA), Romano Postema (FC Den Bosch), Thomas Poll (FC Dordrecht), Marin Sverko (1. FC Saabrücken, Ger), Cyril Ngonge (RKC Waalwijk).

Tomás Suslov
Tomás Suslov© Pro Shots/Sipa USA

OUT

Per Bratveit (Djurgardens IF, Swe), Alessio Da Cruz (Parma Calcio, Ita), Thijs Dallinga (Excelsior), Ko Itakura (Manchester City, Eng), Miguel Angel Leal (Villarreal CF, Esp), Leonel Miguel (FC Emmen), Sergio Padt (PFC Ludogorets, Bul), Sam Schreck (Erzgebirge Aue, Ger), Nicklas Strunck (Esbjerg fB, Den), Arjen Robben (gestopt).

FC Groningen

smaakmaker Tomás Suslov

We hadden het op deze plek natuurlijk graag over Arjen Robben gehad, maar de 37-jarige aanvaller besloot na een moeizaam seizoen opnieuw met pensioen te gaan. Het lichaam wilde niet meer wat de rasvoetballer in hem nog zo ambieerde: in het groen-wit schitteren voor een vol Euroborg.

Geen Robben dus, daarom het vizier op een andere smaakmaker: de nog maar onlangs negentien geworden Tomás Suslov. De aanvallende middenvelder speelt al sinds 2018 voor de Trots van het Noorden en maakte vorige zomer de overstap van de jeugd naar de A-kern. Als achttienjarige kreeg Suslov al een basisplaats van Danny Buijs en hij verlengde die zomer zijn contract tot 2025.

Er wordt nog veel verwacht van de Slowaak, die op het EK twee keer als invaller in actie kwam voor zijn land. Naast zijn vaste positie als spelmaker kan hij ook als rechtsbuiten worden uitgespeeld, en bij een linkspoot op rechts gaan de gedachte natuurlijk al gauw weer uit naar Arjen Robben. Zeker in Groningen.

FC Groningen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier