FC Nantes

Antoine Kombouaré © PHOTOPQR/OUEST FRANCE/MAXPPP

Trainer – Antoine Kombouaré, 16/11/1963

? Onze zuiderburen noemen hem ‘de gouden helm’ dankzij zijn doelpunt met het hoofd voor PSG tegen Real Madrid in de kwartfinale van de UEFA Cup in het seizoen 1992/93.

? Ging pas in februari van dit jaar aan de slag bij Nantes, dat hij miraculeus in de Ligue 1 hield.

? Als trainer van de reserven van PSG had hij ooit een zekere Mauricio Pochettino in de ploeg.

Transfers

In

Rémy Descamps (SC Charleroi, Bel), Wylan Cyprien (Parma, Ita), Alban Lafont (Fiorentina, Ita), Molla Wagué (Amiens SC), Wylan Cyprien (Parma Calcio, Ita), Samuel Moutoussamy (Fortuna Sittard, Ned).

OUT

Thomas Basila (KV Oostende, Bel), Lucas Evangelista (RB Bragantino, Bra), Imrân Louza (Watford, Eng), Batista Mendy (SCO Angers), Alexandre Olliero (Pau), Anthony Walongwa, Elie Youan (FC Saint-Gall, Sui).

Randal Kolo Muani
Randal Kolo Muani© Icon Sport

Smaakmaker – Randal Kolo Muani

Je zou kunnen zeggen dat Randal Kolo Muani zich bijna te snel ontwikkeld heeft voor FC Nantes. De Frans-Congolese aanvaller, die 22 jaar geleden in Bony geboren werd, gold als de grote hoop van het opleidingscentrum van de Canaris. Bij het reserveteam kon hij zijn ongeduld amper verbijten, en in 2019 werd hij naar Boulogne-sur-Mer gestuurd. Een jaar later keerde Kolo Muani sterker terug en dwong hij een basisplaats af in het aanvallende compartiment van Nantes. Vorig seizoen stond de teller op 9 doelpunten en 8 assists, en daarmee is hij samen van Ludovic Blas één van de weinigen van de ploeg die de verwachtingen inlosten.

FC Nantes

Deze zomer werd de aanvaller geselecteerd voor de Olympische Spelen, maar daar liet hij zich meer opmerken door foutieve acties en een uitsluiting dan door zijn impact op het spel. Kolo Muani, die even impulsief als getalenteerd is, zal het juiste evenwicht moeten vinden om zijn plaats in de hoogste klasse te bevestigen. Tenzij hij besluit zijn dromen elders na te jagen.

FC Nantes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier