FC Porto

Jesús Corona © belgaimage

TACTIEK

Sérgio Conceição was dé man van het Portugese voetbal in het seizoen 2019/20, toen hij Porto de dubbel bezorgde. Zijn ploeg kon eind vorig seizoen niet bevestigen, maar blijft wel spelen naar het beeld van de trainer: uiterst energiek voetbal met een onvergelijkbare grinta en een uitgesproken voorkeur voor het offensief. Porto moest de titel aan Sporting laten, maar sloot de competitie wel af met de beste aanval. Het dient wel gezegd dat Porto het zich kan permitteren om naar voren te trekken omdat het achteraan een zeer ervaren duo heeft staan: Pepe en ex-Anderlechtenaar Mbemba. Samen met het duo voor hen, Uribe en Costa, knappen zij het vuile werk op en breken ze de aanvallen van de tegenstander af. Vooraan rekent Conceição op de tandem Martínez en Faremi om goals te maken. Díaz speelt wat lager, hij komt vaak van de flank om gevaarlijk in het centrum op te duiken. In het doel geeft de coach het vertrouwen aan een jongen van 21, Costa, die na interimaris Marchesin de legendarische Casillas moet doen vergeten.

FC Porto

SMAAKMAKER Jesús Corona

Zijn eerste stappen in het voetbal zette de Mexicaan bij CF Monterrey, waar hij in juli 2011 bij het eerste elftal terechtkwam. Alvorens de overstap te maken naar Porto was Tecatito twee jaar actief bij onze noorderburen; tussen 2013 en 2015 speelde hij bij FC Twente.

In Enschede zullen ze hopen dat Corona ooit nog verkocht wordt. In zijn contract staat een afkoopclausule van 50 miljoen euro en Twente heeft een doorverkooppercentage van 33,5%.

FC Porto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier