FC Schalke 04

trainer David Wagner 19/10/1971

De vergelijking met zijn beste vriend Jürgen Klopp – getuige bij zijn huwelijk – is onvermijdelijk, want ook zijn voetbalfilosofie heeft een hoog rock and rollgehalte: dynamisch, energievol, enthousiast en emotioneel.

Geldt als een charismatische pragmaticus, die veel waarde hecht aan de teamspirit.

Werd nog nooit ontslagen en voorkwam dit scenario door op 14 januari zelf op te stappen bij Huddersfield Town.

transfers In

Kabak (VfB Stuttgart), Raman (Fortuna Düsseldorf), Schubert (Dynamo Dresden), Kenny (Everton, Eng).

Out

Embolo (Borussia Mönchengladbach), Fährmann (Norwich City, Eng), Goller (Werder Bremen), Tekpetey (Fortuna Düsseldorf), Teuchert (Hannover 96), Riether (gestopt), Bruma (VfL Wolfsburg).

David Wagner
David Wagner© BELGAIMAGE

smaakmaker Benito Raman

Beschikt over een kwaliteit waar heel wat (top)trainers naar op zoek zijn, namelijk explosiviteit, een hoge topsnelheid in volle sprint en efficiëntie voor doel. De wispelturigheid verdwijnt stilaan uit zijn gedrag op en naast het veld, want een speelvogel zal het ex-jeugdproduct van KAA Gent altijd wel blijven. Maar op zijn 24e, en na zijn huwelijk afgelopen zomer, bracht Friedhelm Funkel en Fortuna Düsseldorf hem de noodzakelijke ernst en professionele houding bij, in combinatie met zijn hoogste sportieve rendement ooit. Na twee uitstekende seizoenen, met telkens 10 goals in 28 en 30 duels, versierde hij een lucratieve transfer richting Gelsenkirchen. De Königsblauen legden 13 miljoen euro (en nog eens tien procent extra bij een eventuele doorverkoop later) op tafel voor de Belgische versie van Speedy Gonzales.

FC Schalke 04
Benito Raman
Benito Raman© BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier