FC Seraing

Youssef Maziz Goeie vis uit de vijver van FC Metz. © belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN MARC GROSJEAN ASSISTENT-TRAINER

‘Qua prijs-kwaliteitverhouding konden onze transfers niet beter zijn. Natuurlijk hebben we het geluk dat we een bevoorrechte partner zijn van FC Metz. Men kan zich afvragen waarom spelers als Maziz en Mikautadze ginds geen kans gekregen hebben als je hun niveau bij ons ziet. Maar de concurrentie bij Metz is nog van een ander niveau. Maziz heeft er nood aan om zich belangrijk te voelen om te kunnen presteren, en dat is bij ons het geval. Idem voor Mikautadze, die zich enorm amuseert. Tijdens zijn kortstondige terugkeer naar Metz, tussen het einde van het vorige seizoen en september, werd hij niet altijd op zijn beste positie uitgespeeld en had hij ook niet de menselijke connecties die hij bij ons had. Marius werd eind vorig seizoen aangeboden door een makelaar. Ik heb beelden van hem bekeken, vond hem interessant en stelde Jordi Condom voor om hem te nemen. Op dat moment was Mikautadze nog niet teruggekeerd. Momenteel spelen ze allebei op een hoog niveau.

Sambu is ook een goeie aanwinst. Het is een jongen uit de streek die een deel van zijn opleiding bij Seraing genoot en nadien naar Frankrijk uitweek. De mannen van Metz kennen hem, het was niet moeilijk om hem te overtuigen. Bovendien is hij jong en Belg. Poaty is een vondst van de scoutingcel van Metz. Ze verzekerden ons dat hij een versterking zou zijn.

‘Nu concentreren we ons op de transferperiode van januari. Cissé en Jallow gaan deelnemen aan de Afrika Cup. We onderhandelen met het bestuur van Seraing en dat van Metz om hun afwezigheid op te vangen.’

WAT WIJ ZEGGEN

Seraing beleeft een rustig seizoen, terwijl het toch gepromoveerd is uit 1B en in de zomerse transferperiode niks heeft uitgegeven. Wie doet beter? De club viste opnieuw in de vijver van FC Metz en de mooiste vangst, net als het seizoen ervoor, is Georges Mikautadze, die weer op kruissnelheid gekomen is en bijna één keer per wedstrijd beslissend is. Een andere speler die eveneens gratis kwam en het uitstekend doet, is Mouandilmadji. Hij zat zelfs zonder club. Samen met Marius en Mikautadze is er nog een speler, geleend van Metz, die met hen 3M vormt: Maziz.

FC Seraing

Bij de nieuwkomers van de zomer zijn er enkelen die we heel zelden in de eerste ploeg zien ( Denuit, D’Asaro, Silini), maar dat is logisch, want ze komen uit de jeugdploegen van STVV en Charleroi en waren oorspronkelijk gehaald voor de U21. Sambu en Poaty, die respectievelijk van Cholet en Guingamp komen, kregen wel veel speeltijd. Een andere speler van Metz, Cachbach, speelt weinig, maar hij is nog maar 20 jaar en was ook in Frankrijk nog niet doorgebroken, dus kunnen we bezwaarlijk van een mislukking spreken.

Het is vrij eenvoudig: van de tien spelers die in de zomer naar Le Pairay kwamen, kan er geen enkele als een mislukte transfer bestempeld worden. De keerzijde van de medaille is dat de jongens die van de moederclub uit Metz geleend werden, niet voor eeuwig bij Seraing zullen blijven. Over enkele maanden moet er dan opnieuw gebouwd worden. Maar de vijver van Metz is zo groot dat niemand zich daar zorgen lijkt over te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier