FC Utrecht

René Hake © BELGAIMAGE

Trainer René Hake 18/12/1971

? Was assistent van John van den Brom en nam na diens vertrek naar KRC Genk de functie van hoofdtrainer over.

? Utrecht is niet zijn eerste Eredivisieklus: na het ontslag van Alfred Schreuder bij Twente werd assistent Hake de nieuwe trainer.

? Tekende in december een contract voor anderhalf jaar bij de Utrechters, waar hij voor zijn tijd als assistent-trainer coach van de beloften was.

transfers

In

Anastasios Douvikas (Volos NPS, Gre), Quinten Timber (Ajax), Nick Venema (NAC), Arthur Zagre (AS Monaco, Fra).

OUT

Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim, Ger), Justin Lonwijk (Viborg FF, Den), Leon Guwara (Jahn Regensburg, Ger), Giovanni Troupée & Václav Cerny (FC Twente), Jonas Arweiler (Almere City FC), Emil Bergström (Willem II), Thijmen Nijhuis (MVV), Odysseus Velanas (NAC), Mitchell van Rooijen (VVV-Venlo), Eljero Elia.

Quinten Timber
Quinten Timber© GETTY

smaakmaker Quinten Timber

Quinten Timber is de tweelingbroer van Jurriën Timber, de centrale verdediger die het laatste jaar furore maakte bij Ajax en de eerste EK-wedstrijd van Oranje in de basis stond. Hoewel de twee samen de jeugd van Ajax doorliepen, onafscheidelijk zijn en nog altijd een kamer delen in hun ouderlijk huis in Utrecht, verliep de ontwikkeling van de twee wat verschillend. Jurriën kreeg als verdediger dit jaar dus zijn kans bij Ajax, terwijl Quinten daar op het overbevolkte middenveld van de Amsterdammers nog op moest wachten. Zo zag hij zich genoodzaakt zijn heil elders te zoeken en hij vond dat bij de club uit zijn geboortestad. We zijn benieuwd hoe hij het dit jaar zal doen, nu hij voor het eerst gescheiden wordt van zijn broer.

FC Utrecht

Aardig detail is nog dat de broers tot 2018 met de achternaam Maduro door het leven gingen. Om hun moeder Marilyn Timber te eren, die hen en hun vijf broers alleen opvoedt, lieten ze die naam veranderen in Timber. Met hun vader, die net als hun moeder afkomstig is van Curaçao, hebben ze sinds hun achtste geen contact meer.

FC Utrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier