Felix Afena-Gyan – Club: AS Roma

Felix Afena-Gyan © BELGAIMAGE

De amper 18-jarige Ghanese aanvaller bedankte voor het vertrouwen van José Mourinho met twee treffers en schreef geschiedenis.

Een clash tussen twee grootheden uit de Serie A, met Andrij Sjevtsjenko als nieuwbakken trainer van het bedreigde Genoa en José Mourinho aan het sportieve roer van subtopper AS Roma, leverde uiteindelijk een zege op voor de giallorossi. De hoofdrol bij de 0-2-zege was weggelegd voor de talentvolle Ghanees Felix Afena-Gyan, die pas voor de derde keer zijn opwachting maakte in de hoofdmacht van de Romeinse club. Een kwartier voor het einde werd hij als supersub ingebracht en ging hij bijzonder complexloos om met de aangeboden kansen.

Mourinho beloofde hem een paar schoenen te kopen als hij ging scoren.

Heel vinnig scoorde hij eerst met rechts met een laag overhoeks schot, na een assist van routinier Henrich Mchitarjan. In de toegevoegde tijd trof de jongeling, die pas in maart dit jaar werd overgenomen van EurAfrica FC, raak met een echt juweeltje. Een gekruld schot dat in de winkelhaak belandde. Sensationeel en goed voor een plaats in de clubhistorie, want Afena-Gyan is dit seizoen daarmee de jongste speler in de beste vijf Europese competities die twee doelpunten maakte in één match. En ook voor zijn team was er niemand van die leeftijd die twee keer scoorde sinds de invoering van het driepuntensysteem.

The Special One is straks wel minstens 800 euro armer. Mourinho beloofde zijn joker een paar schoenen te kopen, als Afena-Gyan ging scoren. Vandaar ook de impulsieve reactie van de jongeling om richting zijn coach te rennen na zijn eerste goal. Hij zal ook definitief bij de A-kern blijven. ‘Je ziet tegenwoordig vaak kinderen die denken dat ze alles weten’, opperde Mourinho. ‘Zo is Felix helemaal niet. Hij stelt zich juist heel bescheiden op en wil zo veel mogelijk opsteken van iedereen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier