DE AARZELENDE START VAN GENK

Genk verloor nog niet, maar het staat na drie wedstrijden al zes punten achter. Dat is gelijk te schakelen met twee nederlagen. Wel kregen ze van alle eersteklassers de moeilijkste tegenstanders. Ze hebben nog recht op krediet. De wedstrijd in een vol Kuipje beviel me wel, het ging er vrij spectaculair aan toe. Op zich is een gelijkspel tegen het huidige Westerlo ook voor Genk een goed resultaat.

HET MINDERE SPEL VAN CLUB EN ANDERLECHT

Maar ze winnen wel en laat ons eerlijk zijn : het belangrijkste is wat ze beiden deze week Europees bereiken. Anderlecht heeft wel meer luxe dan Club. Het kan zich permitteren om dé man in vorm, Mbo Mpenza, een uur op de bank te houden en hem dan te zien scoren. Zo’n misnoegde speler die bij zijn entree meteen een goal maakt, dat zorgt ervoor dat de mogelijke frustratie meteen weg is. Alles zit Anderlecht meer mee dan Club, dat niet zo veel keuze voorin heeft. Ik blijf er bij dat Anderlecht in Praag meer kwalificatiekansen heeft dan Club thuis, op voorwaarde dat ze naar ginder gaan als sterkste ploeg met de bedoeling om daar iets te tonen en ze zich niet bang opstellen. Club kijkt tegen een moeilijke 1-0 achterstand aan, wetend dat het zelf moeizaam scoort. Het moet ook op een goede Butina rekenen. Als die één of twee kansen verijdelt, blijft alles mogelijk.

DE SITUATIE VAN MOESKROEN

Net als voor Germinal Beerschot en Cercle wordt voor Moeskroen de volgende thuiswedstrijd heel belangrijk. Winnen ze die niet, dan draag je minstens de ganse heenronde een mislukte start mee. Wint een van de drie wel, dan is er nog niets aan de hand. Dat Moeskroen onderin staat, komt niet helemaal onverwacht gezien de leegloop daar. Misschien verandert de komst van Tailson iets, als hij op de goede manier aangespeeld wordt. Bij Lokeren was hij op zijn best als diepste spits, met een goede aanvoer over de flanken omdat hij een sterk kopspel heeft. Tailson bezit de kwaliteit om uit drie kansen één goal te maken. Dat mist Moeskroen : op Charleroi waren ze degelijk, maar maakten het karwei niet af. Dat is net de sterkte van Tailson.

DE PENALTYSITUATIES TIJDENS ANDERLECHT-GBA

Twee identieke fases waren het. De ene wordt gefloten, de andere niet. Ook als ik ze een paar keer terug bekijk vraag ik me af : waarom fluit de scheidsrechter wel voor de fout van Monteyne maar niet voor die van Kompany ?

Geert Foutré

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content