Op 28 juni werd bekendgemaakt dat AC Milan volgend jaar niet mag deelnemen aan de Europa League wegens het overtreden van de. Ongetwijfeld wil de UEFA naar de buitenwereld toe een sterk signaal insturen dat het iets wil doen aan de (financiële) ongelijkheid die er heerst tussen bepaalde clubs. Ik weiger dit echter als dergelijk te beschouwen.

Ten eerste is Milan al lang geen grootmacht meer. Ik heb niets tegen hun fans maar Pirlo, Seedorf, Kaká, Shevchenko en Maldini lijken me iets beter dan de huidige ‘sterren’. Intussen spendeerde PSG in twee jaar ongeveer 407 miljoen aan Neymar en Mbappé (ongetwijfeld fenomenale spelers maar een beetje overdreven, niet?). Manchester City wordt net als PSG gesteund door de sjeik van Qatar en Real Madrid en Barça gooien met geld aan de lopende band. Deze vier clubs kregen van de UEFA ‘strenge waarschuwingen.’ Dat zal ze echt afschrikken…

Mijn punt is: Financial Fair Play zal altijd Financial UnFair Play blijven. De UEFA heeft clubs als Real Madrid, Barça en Manchester City en PSG (sinds de Qatarese overnames) nodig om de aantrekkingskracht van de Champions League in stand te houden. Zodoende blijven de clubs die de regels ronduit in het belachelijke trekken buiten schot ( no pun intended).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier