Met spijt in het hart moet ik u zeggen dat de afgelopen jaren weinig of geen progressie werd gemaakt bij Club. Het zit nog steeds met een onevenwichtige kern.

Al jaren zijn er grote problemen op de beide backposities, maar er werden alleen miskopen gepleegd ( Ciman, Priske, …). Klukowski doet het wel behoorlijk maar is te wisselvallig. Ik kan mij aansluiten bij de mening van Tom Vandecaveye van 11/03/2009. Ook ik vind dat men Ciman, Evens (jammer want superkerel), Chavez en Capon mag laten vertrekken.

Wel met de nuance dat Capon en Chavez uitgeleend moeten worden zonder aankoopoptie. Club moet nu éénmaal beseffen dat de meeste jongeren een tussenstap nodig hebben om de top te bereiken. Misschien is het Nederlandse FC Eindhoven een optie.

Over wat Club nodig heeft heb ik ook mijn mening. Voor de positie van linksachter moet men zich misschien eens in de strijd werpen voor Nana Asare, Anderlecht mag best wat transferconcurrentie krijgen. Maar er is misschien toch een beter alternatief, meer bepaald de broers Monteyne van Germinal Beerschot. Beiden notoire Clubsupporters, enorm veel progressiemarge en het karakter om er hun hoofd voor te leggen. Pieter-Jan heeft dan ook nog de beste traptechniek van alle vleugelverdedigers uit de Belgische competitie, terwijl Martijn enorm veel infiltrerend vermogen heeft. Een kans die Club niet mag laten voorbijgaan.

Met het meer dan waarschijnlijke vertrek van Geraerts in gedachten moet met Perisic en MacDonald van Roeselare aantrekken. MacDonald is combineerbaar met de drie huidige spitsen. Hij is supersnel, explosief, technisch formidabel, degelijk kopspel en zeer krachtig. Hij kan zowel met zijn gezicht als met zijn rug naar de goal spelen. Helaas speelde hij nu tegen Club een mindere match, al kan dit wel verklaard worden door het feit dat hij de enige spits was. Perisic is een Europese topper in wording en moet gehaald worden, Hij is snel, technisch vaardig, zeer kopbalsterk en heeft torinstinct. Hij is bovendien nog zeer jong. Zijn huidige werkgever Sochaux staat trouwens op degraderen. Met de huidige versterkingen doet Club mee voor de titel, al moet men misschien nog op zoek gaan naar een goeie jonge back-up voor de centrale verdediging. En dan kan men weer voluit voor de aanval kiezen en moeten andere ploegen zich maar aanpassen zoals in de goeie oude tijd.

OLIVIER JAECQUES, IEPER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier