‘De trainer mag op beide oren slapen’

Vorig seizoen groeide Franck Berrier (25) uit tot een van de revelaties van de Jupiler Pro League. Ondanks de concrete interesse van Standard en FC Keulen ondertekende de Fransman bij Zulte Waregem een contractverlenging tot 2013.

Laszlo Bölöni zei onlangs verrast te zijn dat een speler van Zulte Waregem een aanbod van Standard had geweigerd. Gaat dat over jou of over je ploegmaat Jérémy Taravel?

Franck Berrier: “Ik denk dat de gesprekken met Jérémy in een verdere fase zaten dan met mij. Ik héb met Standard gepraat, maar toen bleek dat Zulte Waregem me niet zomaar wilde laten gaan, was de discussie voor mij snel gesloten. Laat mij eerst eens bevestigen en mijn status nog wat opkrikken. Hoe beter mijn reputatie, hoe beter de volgende stap in mijn carrière.”

Waarom tekende je een contractverlenging van twee jaar, als je anders volgend jaar zeker weg kan?

“Omdat zowel de club als ikzelf daar beter van werd. We hebben wel een principeakkoord dat ik na dit seizoen bij een goed bod sowieso kan vertrekken.”

Zulte Waregem kende een zeer goede voorbereiding, was het misschien daarom dat jullie te gemakzuchtig aan de partij begonnen tegen Lokeren?

“Dat denk ik niet. Al hadden we onszelf misschien overschat door alle lof die we toegezwaaid kregen. Anderzijds beseften wij ook wel dat het niveau en tempo van de oefenwedstrijden niet te vergelijken vallen met de echte competitie.”

Vorig seizoen was je de assistkoning in onze competitie, heeft dat voor meer erkenning in je thuisland Frankrijk gezorgd?

“Vorige maand heeft France Football een artikel aan mij besteed, maar voorts wordt de Belgische competitie niet echt gevolgd in Frankrijk.

“De meeste mensen uit het voetbalwereldje kenden me voordien al van mijn prestaties bij Cannes en Beauvais. Voor hen is dit enkel een bevestiging van wat ze al wisten. Ik kreeg deze zomer trouwens een aanbieding uit de Ligue 1, maar voorlopig zit ik hier goed bij Zulte Waregem. De Belgische competitie ligt me.”

Tegen Lokeren begon je op rechtsmidden, maar schoof je nadien door naar het centrum. Wat verkies je?

“Centraal. Als nummer tien of nummer zes. Ik voel ook dat ik daar stilaan het vertrouwen krijg van de trainer. Ik moet vaak aan de bal kunnen komen en het spel kunnen verdelen.”

In welke mate is de relatie tussen jou en Francky Dury veranderd in het voorbije jaar?

“Toen ik hier pas toekwam, zag hij me amper staan. Nu is onze relatie helemaal anders, we praten veel tijdens de trainingen en soms roept hij me in zijn bureau om te overleggen. Kevin ( Roelandts, nvdr) en ik krijgen op het veld ook een beetje een vrijere rol. We worden aangezien als leiders, et j’aime ça.”

Francky Dury is van één ding bang: dat er voor 31 augustus nog een sterkhouder vertrekt. Terecht?

“Ik begrijp die vrees, Zulte Waregem heeft toch een aantal interessante spelers in de rangen, er wordt naar ons gekeken. Ik weet dat Roelandts, Colpaert, Taravel en ikzelf aanbiedingen kregen, maar iedereen wil blijven, het is al laat om nu nog naar een nieuwe club te trekken. Dus de trainer mag op beide oren slapen.” ( lacht) S MATTHIAS STOCKMANS

‘Volgend jaar mag ik bij een goed bod weg.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier