Na de 1-1 bij Lyon speelde Anderlecht zaterdag 4-4 in West Ham. Met dat eerste gelijkspel was trainer Hugo Broos niet tevreden, met dat tweede, waarin Anderlecht na een rode kaart voor Daniel Zitka vlak voor de rust een helft met tien speelde, wel. Al trekt hij toch lessen uit de twee verplaatsingen. “Twee verplaatsingen de dag van de match zelf, het ging qua timing allemaal net, maar ik wil bekijken of het volgend jaar niet anders kan. Dat ze wat last zouden hebben van vermoeidheid, was dus ingecalculeerd.”

Zijn er knopen doorgehakt? Zowel Daniel Zitka als Tristan Peersman waren woensdag out en zaterdag fit en speelden elk een helft. En ? Broos : “Ik ga wachten tot de laatste seconde en zal dan mijn keuze motiveren.”

In de defensie is de enige strijdplaats die van rechtsachter. Michal Zewlakow (zaterdag thuis gelaten met een kleine blessure, maar tegen Moeskroen inzetbaar) of Anthony Vanden Borre ? Broos : “We mogen het talent van Anthony niet in de ijskast zetten, maar hij blijft erg jong. Zaterdag maakte hij positioneel wat foutjes, Europees wordt dat cash afgestraft en kom je niet meer terug tot 4-4. Idem met Vincent Kompany. Ik heb hem ook gewaarschuwd, dat hij dit jaar strenger zal beoordeeld worden. Als Anthony 50 procent van de wedstrijden speelt, zal dat mooi meegenomen zijn. De ene match zal voor hem zijn, in een andere kiezen we voor de ervaring van Zewlakow.”

Het middenveld dan ? Broos : ” Wilhelmsson start op links, nu ik door de blessures van Kolar en Ehret en het feit dat Seol nog in Azië rondzwerft geen alternatieven heb. Lovre staat rechts, hem moeten we omwille van de Spelen maar één wedstrijd missen, tegen Sint-Truiden. Hasi had zo’n goed jaar, dat het aan de anderen was om me te bewijzen dat ze beter waren. Daar slagen ze voorlopig niet in. Baseggio heeft tegen Lyon 90 minuten gespeeld, Zetterberg tegen West Ham, om ritme op te doen. Wie het wordt, zie je wel.”

In de aanval vechten drie internationals voor twee plaatsen. Broos : “Door omstandigheden speelden Aruna en Mbo niet veel samen. Zaterdag lukte dat, met drie goals voor de ene, één voor de andere. Maar we gaan ook Jestrovic goed kunnen gebruiken. Geef de drie elk tien kansen en Jestrovic wint altijd. Daar moet je van profiteren. De ene keer zal een combinatie Aruna-Mbo het moeten doen, een andere keer Aruna-Jestrovic of nog Mbo-Jestrovic, afhankelijk van de wedstrijd.” (PTK)

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier