Frédéric Duplus

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. verdediger OHL

Vier Amerikaanse astronauten zullen vanuit het ISS (International Space Station) hun stem uitbrengen voor de presidentsverkiezing van 3 november, waarin Donald Trump het opneemt tegen Joe Biden. Wanneer was de laatste keer dat men jouw mening heeft gevraagd?

‘Net voor het bezoek van Zulte Waregem in de competitie begin oktober. Als oudgediende heb ik enkele tips gegeven aan de coach en enkele ploegmaats. Meer algemeen, maar altijd als ancien, praat ik veel met de ene en de andere over onze manier van spelen, het gedrag van sommigen, enzovoort. Dat is ook mijn rol in de ploeg gezien mijn leeftijd.’

Een Engelse veertiger die multimiljonair werd, gunde zichzelf een folietje en kocht de bank op die hem achttien jaar eerder een lening had geweigerd. Als jij op iemand revanche zou nemen, wat zou je dan doen?

‘Ik zou naar mevrouw Nicole gaan, die in het middelbaar mijn lerares menswetenschappen was aan het college van Montbéliard, om haar te zeggen dat haar lessen op niks trokken. Dat dacht ik toen al en ik ben er nog altijd van overtuigd. Als ik minister van Onderwijs zou worden, dan zou ik dat vak schrappen ten voordele van meer uren wiskunde, Engels of Frans. Maar misschien komt het gewoon door mevrouw Nicole dat ik zo’n hekel heb aan dat vak en er zo over denk.’

Een jongeman heeft twee jaar gewerkt aan het ontwerpen van een videogame, alleen maar om de hand te vragen van zijn aanstaande echtgenote. Het spel, genaamd Nena, is beschikbaar op het platform Steam voor de prijs van 3,99 euro. Het geld dat hij ermee verdient, zal gebruikt worden om de bruiloft te financieren. Wat was jouw laatste bewijs van liefde?

‘Tien dagen geleden heb ik mijn vrouw zonder de kinderen meegenomen naar een restaurant in Brussel. Het was een heel fijne avond. En ik heb niemand gevraagd om dat voor mij te bekostigen.’

Deutsche Bank gaf aan het Italiaanse bedrijf Ambrosi een lening van 27,5 miljoen euro, met als onderpand niet minder dan 125.000 bollen Parmezaanse kaas en Gran Padano. Door die lening (en het originele onderpand) zal het familiebedrijf een nieuwe rijpingskelder kunnen bouwen. Wat zou jij voor kostbaars kunnen inzetten als borg voor een hypotheeklening.

‘Niets. Aan bankiers moet je nooit iets geven! ( lacht) Zelfs geen Parmezaan!’

Singapore heeft een van de laagste geboortecijfers ter wereld en voorziet nu een premie om ouders ertoe aan te zetten om kindjes te maken, ondanks de coronacrisis. Met wie zou jij het liefst een lockdown doorbrengen?

‘Mijn vrouw en mijn drie kinderen, zoals vorige lente. Dat ging heel goed. Nu zou het ook wel best de moeite kunnen zijn om een lockdown door te brengen met iemand als François L’Embrouille of Jamel Debbouze ( twee stand-upcomedians, nvdr).’ ( lacht)

De organisatoren van het wereldkampioenschap tiramisu maken (30 oktober tot 1 november) zijn op zoek naar honderd mensen om te proeven. Wat zou jouw droomjob zijn?

‘Als ik niet voetbal mag antwoorden, dan zou ik zeggen: gamen. Want die mannen verdienen blijkbaar héél goed hun boterham en ik hou wel van het idee om te werken vanuit mijn zetel. Dat is modern ook, is het niet? En dat zou me toelaten om twee passies te combineren: Call of Duty spelen en me met mijn kinderen bezighouden.’

Om het hoofd te bieden aan de financiële moeilijkheden in de luchtvaartsector door de coronacrisis heeft luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines besloten om een restaurant in te richten in een Airbus A380 die al lang aan de grond staat. Hoe breng jij je tijd in een vliegtuig door?

‘Ik vrees dat ik moet zeggen: door me met mijn kinderen bezig te houden… ( lacht) Met de oudste gaat dat wel, we schaken allebei graag. Op dit moment kan ik hem nog verslaan, maar ik voel dat de leerling binnenkort de meester gaat inhalen en dat verontrust me een beetje. Gelukkig nemen we de laatste tijd zelden het vliegtuig…’ ( lacht)

Jamel Debbouze
Jamel Debbouze
Frédéric Duplus
© BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier