‘Tegen sterke ploegen spelen we altijd beter’

Komend weekend trekt Frédéric Duprémet Lokeren naar Standard, de club waar hij voorheen voetbalde.

Gaat het publiek van Standard je als ex-speler toejuichen of uitfluiten?

Frédéric Dupré: “Geen flauw idee. Vorig jaar was ik er niet bij. Over het algemeen had ik wel een goed contact met de Standardfans.”

Ben je niet te vroeg bij Standard weggegaan?

“Als je ziet wat Standard na mijn vertrek allemaal beleefd heeft, was het niet de beste beslissing om te vertrekken. Ik heb ze wel zelf genomen, want ik móést niet weg. Maar Marcos speelde als rechtsachter en ik had de leeftijd waarop je niet meer op de bank wilt zitten wachten op een kans.”

Anderhalve maand geleden leek ook je verblijf bij Lokeren afgelopen. Voorzitter Lambrecht zette je uit de kern. Is daar iets van blijven hangen?

“Na het gesprek met de voorzitter is alles uitgeklaard. Ik heb eruit geleerd dat je niet altijd de emotie mag laten spreken. Ik heb emotioneel gereageerd, hij zei dat hij dat ook had gedaan meteen na de wedstrijd. Ik had moeten weten dat hij dan vaak reageert als een supporter van de ploeg. Zulke dingen wegen zwaarder bij een ploeg onderin. Staan we in plaats van voorlaatste achtste en we krijgen die penalty tegen, dan zegt hij daar waarschijnlijk niets over.”

Hoe komt het dat jullie daar onderin staan terwijl jullie vorig jaar zevende werden en de ploeg versterkt is?

“Omdat we in een fase zitten waarin alles tegenslaat. Het begon al met de eerste match waarin we een uur met tien voort moesten. Ook de tweede match vielen we met tien, vanaf toen hield het niet op. We spelen geen slecht voetbal, de sfeer is niet slecht, we hebben voorin goeie voetballers, maar we scoren niet. Dat weegt op iedereen. Ik had al vijf assists kunnen hebben, maar die ballen gingen er niet in.”

Wat is er veranderd onder Jacky Mathijssen?

“Er is meer discipline. Dat was nodig. De vorige trainer was een goeie veldtrainer, hij was ook tactisch sterk, maar liet veel vrijheid. Met zo veel verschillende nationaliteiten konden we dat niet aan. Mathijssen veranderde ook het systeem: nu spelen we met twee verdedigende middenvelders, daarvoor met één. Dit ligt ons beter.”

Maar de resultaten zijn niet beter …

“Het kan niet blijven tegenvallen. We spelen echt wel goeie wedstrijden: thuis tegen Club, ook al waren we met tien, op Moeskroen, ook afgelopen weekend tegen Gent.”

Misschien moet je met Kerstmis wat kaarsen branden.

“Ik denk het. Gelukkig spelen we de komende wedstrijden tegen sterke ploegen. Lokeren speelt altijd beter tegen topteams.”

Voetbal jij na Nieuwjaar nog bij Lokeren?

“Ik denk het. Mijn contract loopt nog tot na volgend seizoen. Wat mij betreft, doe ik dat uit. Ik ben hier wel graag.” S

GEERT FOUTRé

‘Mathijssen bracht meer discipline.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier