Sport/Voetbalmagazine praat elke week met een ambassadeur van SCOOORE! over zijn passie voor een eersteklasser.

Waarom ben je bezweken voor Beveren?

“Als twintiger heb ik de successen van het grote SK Beveren natuurlijk niet meegemaakt, maar het blijft een traditieclub met een trouw publiek. Ik heb vooral plezier beleefd aan het Ivoriaanse elftal dat hier een tiental jaren geleden rondliep onder Jean-MarcGuillou. Je zag het onmiddellijk als de Ivorianen er geen zin in hadden, maar er waren ook dagen dat ze de tegenstand naar huis speelden.”

Onder anderen Gervinho, Yaya Touré en Yapi Yapo zijn hier toen gepasseerd. Wie was jouw favoriet?

“Ik was een enorme fan van Romaric, de man met het fameuze kanonschot. Na elke wedstrijd liep je hem ook tegen het lijf in de frituur. Hij had de gewoonte om dan een groot pak friet met mayonaise binnen te spelen. Ik weet niet of hij het zich nog herinnert, maar ik heb dus geregeld frieten gegeten met Romaric.” (lacht)

Je bent ook een trouwe volger van het Duitse voetbal?

“Klopt. Toen Beveren in 2004/05 in de UEFA Cup zat, heb ik sympathie opgevat voor Alemannia Aachen, dat toen ook Europees speelde. Aachen is net als Beveren een traditieclub die mooiere tijden beleefd heeft, maar de supporters blijven wel trouw. Je vindt er redelijk veel Belgen onder de fans, al komen de meesten uit Limburg en niet uit Oost-Vlaanderen, zoals wij. Met enkele vrienden proberen we een achttal keer per jaar te gaan kijken. We hebben intussen zelfs een bescheiden supportersclubje: de Ost Flämische Alemannen.” (lacht)

Aachen, betekent dat bier, braadworst en Duitse Gemütlichkeit?

“Bier en braadworst vind je er in overvloed, maar qua beleving mag je Aachen toch eerder met Standard vergelijken. Een héél vurige aanhang. Er zitten redelijk veel fanatiekelingen bij en door hen heeft de club zelfs een nogal rechtse reputatie. Dat geeft gegarandeerd vonken als er een ploeg met een links etiket als Fortuna Düsseldorf of Rot-Weiss Essen op bezoek komt.”

Tot slot: op woensdag 4 december staan Waasland-Beveren en Lokeren tegenover elkaar in de beker. Hoe hard leeft die wedstrijd in jouw omgeving?

“De bekerderby tegen Lokeren is nu al de match van het jaar, zeker omdat het om rechtstreekse uitschakeling gaat. Voor mij komt daar nog bij dat ik aan beide kanten mensen ken. Ik ben in Lokeren opgegroeid, maar mijn familie ging altijd kijken in Beveren. Zelf heb ik de twee clubs een tijdje gevolgd, maar uiteindelijk heb ik mijn supportershart naar Beveren gevolgd. Mijn grootvader en mijn schoonbroer zijn wel fanatieke Lokerensupporters en op mijn werk loopt er nog zo’n diehard rond. Waasland-Beveren kan dus maar beter winnen, wil ik een prettig eindejaar beleven.” (lacht)

DOOR JENS D’HONDT – BEELDEN: IMAGEGLOBE

“De bekerderby tegen Lokeren is nu al de match van het jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier