Nadat Dick Advocaat bekendmaakte te stoppen, schakelde td Frank Arnesen snel en contacteerde Arne Slot. Tot groot ongenoegen van AZ, dat hem ontsloeg.

Het zorgde voor een schok in het Nederlandse voetbal. Arne Slot (42) had het aangedurfd om samen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola te spreken met Feyenoord, zonder zijn eigen clubleiding in Alkmaar te verwittigen. Na een staaltje van puur emotiemanagement van Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, mocht Slot op zaterdag 5 december meteen zijn koffers pakken. Een pijnlijk afscheid, want de ex-middenvelder – die in 2019 overnam van John van den Brom na eerst als assistent te hebben gefungeerd – was met een gemiddelde van 2,11 punten per duel de meest succesvolle trainer ooit in de clubgeschiedenis.

Feyenoord kiest met de aanstelling van Slot voor een frisse wind. Hij profileerde zich het afgelopen anderhalf seizoen nadrukkelijk met AZ, dat bijzonder verzorgd, offensief en bij momenten heel aantrekkelijk voetbalt. In de ontwikkeling van jonge talenten als Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal tot Nederlandse internationals heeft Slot een groot aandeel. Hij weet zijn tactisch plan duidelijk over te brengen en spelers hebben een goed gevoel bij zijn menselijke aanpak. Daarom dat technisch directeur Frank Arnesen (in januari begonnen in Rotterdam-Zuid) terechtkwam bij deze vooruitstrevende coach, die openstaat voor het gebruik van data en andere nieuwe evoluties. Zijn speelwijze is gebaseerd op een hoog tempo, veel druk naar voren én de integratie van eigen jeugdproducten. Slot moet dat nu ook bij Feyenoord flikken. Een uitdaging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier