DE TRAINER GIL VANDENBROUCK

Ik denk dat we een paar punten meer verdienden dan we haalden, niet veel maar toch een paar. We moeten in ieder geval beseffen dat er nog veel werk aan de winkel is. De spelers zouden bekwaam moeten zijn om aan zelfkritiek te doen. Natuurlijk, wie ons mooie voetbal ziet, zal bevestigen dat we zeker op onze plaats zijn in de eerste klasse van het Belgische voetbal. Maar wat koop je ervoor wanneer men lovend zegt dat we een uitgesproken technisch team hebben dat aantrekkelijk voetbal brengt ? Het zijn de punten die tellen, dat is nu eenmaal de harde werkelijkheid van het voetbal. En wat dat betreft zijn we onder de verwachtingen gebleven.

“Voor het seizoen durfden weinigen dat met evenveel woorden zeggen, maar eigenlijk mikten we op de linkerkolom van het klassement. Daarvoor valt onze ploeg echter te jong uit, mist hij te veel maturiteit. Dat was eraan te zien. We slagen er niet in om een wedstrijd te controleren en daarbovenop komt nog het probleem dat we moeilijk scoren, ook al maakten we zes goals op Sint-Truiden. Ook defensief moet er nog veel gecorrigeerd worden. We pakken te veel tegendoelpunten.

“Toch wil ik ook de aandacht vestigen op onze positieve punten. Ons voetbal getuigt van kwaliteit en enkele jongeren steken hun neus aan het venster. Over de groepsmentaliteit valt evenmin te klagen. We hebben daarvoor de puntjes op de i gezet toen dat nodig was. We hebben de nieuwkomers doen begrijpen hoe de dingen functioneerden bij Moes- kroen. Ik moet ook zeggen dat we enorm geholpen werden door het directiecomité, dat letterlijk een aanwezigheidspolitiek heeft gevoerd. Het stelt de spelers gerust wanneer ze zien hoe betrokken het bestuur is.

“Hopelijk krijgen we in de terugronde alles op één lijn. De spelers moeten zich rekenschap geven van de realiteit van het terrein en de voeten aan de grond houden na een overwinning. Het is vooral dat gebrek aan regelmaat dat moet verdwijnen. Het beste bewijs van die onregelmatigheid : we zijn er nog altijd niet in geslaagd twee wedstrijden op rij te winnen.” l

PATRICE LUZI

Energiek in het uitkomen, zelfverzekerd in zijn interventies : als Patrice Luzi in de terugronde zijn niveau van de heenronde kan bevestigen, zal hij vermoedelijk niet oud worden bij Moeskroen. Zonder twijfel kan de club de doelman die bij Liverpool werd gehaald dan met winst doorverkopen.

ERMIN SILJAK

Is dit seizoen slechts een schaduw van zichzelf. Zijn voorbereiding werd verstoord door een blessure, en dat leidde tot een gebrek aan ritme. Bovendien is Ermin Siljak een typische spits voor de zestien meter. Zijn bijdrage in de balrecuperatie is verwaarloosbaar. Hij is slechts nuttig wanneer hij scoort.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Benajiba (5), Besengez (5), Charlet (12), Custovic (16), Dimbala (10), Dorothée (15), Dugardein (16), Fellahi (10), Filekovic (13), Grimaldi (5), Grondin (12), Haghedoren (1), Hatchi (15), Luzi (12), Magro (2), Martin (6), Noukeu (17), Oussalah (16), Sánchez Davolio (11), Siljak (10), Skocibusic (5), Tailson (11), Toyes (16), Van Gyseghem (4).

DOELPUNTENMAKERS : Custovic (6), Dimbala (1), Fellahi (2), Filekovic (1), Hatchi (1), Noukeu (3), Oussalah (4), Siljak (2), Tailson (1).

GELE KAARTEN : 36

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (1), 1 tegen (1).

HOEKSCHOPPEN : 75 voor, 64 tegen.

OVERTREDINGEN : 301 begaan, 279 tegen.

STéPHANE VANDE VELDE

‘EIGENLIJK MIKTEN WE OP DE LINKERKOLOM VAN HET KLASSEMENT. Daarvoor valt onze ploeg echter te jong uit.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier