De Argentijnse nieuwelingen van Real Madrid zijn geen wonderdokters.

Tijdens de mercato werkte Real Madrid voort aan zijn schoonmaakoperatie die erin bestaat de wereldvedetten te vervangen door toekomstige sterren. Ronaldo vertrok na veel gepalaver uiteindelijk toch naar AC Milan, weliswaar voor een bedrag dat zes keer lager ligt dan wat Real voor hem betaalde toen hij van Inter Milaan kwam. DavidBeckham, die een contract tekende Los Angeles Galaxy, kreeg van FabioCapello te horen dat hij niet meer op speelkansen moest rekenen. De Italiaanse coach leek nadien op die woorden terug te komen, maar nam de Engelsman vorige zondag toch niet op in zijn kern voor de wedstrijd tegen Levante. Ondertussen haalde Real wel drie jonge talenten binnen : de Braziliaanse linksachter Marcelo en vooral de Argentijnen FernandoGago, een middenvelder van Boca Juniors en GonzaloHiguain, een spits van River Plate. Tot nu toe konden die het spel van de Madrilenen nog niet echt opnieuw schwung geven, maar op de website van de club vragen ze de supporters om geduld op te brengen. “Wij zijn niet de redders van Real”, verklaren ze in koor. “Het zijn niet enkele individuele spelers die de club er weer bovenop kunnen helpen, wel de kracht van het collectief.” Voor het overige schijnen ze zich al bij al toch wel al aardig thuis te voelen. “We waren gewaarschuwd dat het moeilijk zou zijn om ons aan te passen aan het Europese voetbal, maar we hebben daar geen problemen mee gehad. Fysiek kunnen we het vrij aardig bolwerken. We hebben bijna geen vakantie gehad en zijn van het ene kampioenschap in het andere gestapt. Maar in Argentinië trainden we ook al goed, zodat we geen last hebben van vermoeidheid.”

Gago en Higuain reageren ook op de kritiek dat ze de eigen jeugdspelers van Real de weg naar de eerste ploeg zouden versperren. “We nemen niemand kansen af”, verduidelijken ze. “Al wat we willen, is ons best doen om de club een bepaalde meerwaarde te bieden. Maar het is de trainer die beslist wie speelt en wie niet.”

Gago laat ook nog verstaan dat hij het zeer goed kan vinden met MahamoudouDiarra. “Hij is een grote meneer in de balrecuperatie en we verstaan elkaar vrij goed.” Higuain vindt van zijn kant dat hij complementair is met RuudvanNistelrooij. “De Nederlander is een echte goaltjesdief. Naarmate we meer wedstrijden samen spelen, zullen we elkaar ook beter vinden. Ik ben nog niet zo efficiënt als hij, maar ik ben ervan overtuigd dat het nog komt.”

De twee nieuwelingen tonen zich dus politiek erg correct, maar het is wel verrassend dat ze bij Real twee handen op één buik blijken terwijl er tussen hun vroegere clubs, Boca Juniors en River Plate, toch een enorme rivaliteit bestaat.

Juan Roman Riquelme de Argentijnse spelverdeler van Villarreal die in onmin leeft met zijn coach en daarom weg mag, weigerde tijdens de mercato elk voorstel van een andere ploeg.

Gustavo Nery, een Braziliaanse linksachter die voor Corinthians speelde, wordt uitgeleend aan Zaragoza.

Habib Bamago, de spits die bij Olympique Marseille geen speelkansen meer kreeg sinds Djibril Cissé weer fit is, beëindigt het seizoen bij Celta Vigo, dat ook de Portugese verdediger Areias Lopes weghaalde bij FC Porto.

Tobias Grahn, een Deen die van Odense komt, moet bij Tarragona proberen het team weer op het juiste spoor te krijgen, samen met Sébastien Chabaud.

Cesar Martin verbrak zijn contract bij Levante. Ook spits Pegguy Luyindulazal niet langer voor Levante spelen.

Fabrice Pancrate, een 26-jarige Franse spits die bij PSG voetbalde, tekende in de laatste uren van de transfermarkt een contract bij Betis Sevilla, de ploeg van coach Luis Fernandez.

Federico Fazio, een Argentijnse verdediger die in zijn land in tweede klasse speelde, komt als versterking bij de buren van FC Sevilla.

Samuel Eto’o werd vorige week, toen hij voor het eerst weer meetrainde met de groep, begroet met een warme omhelzing van zijn teamgenoten en van coach Frank Rijkaard.

Ricardo Oliveira, die als pasmunt leek te zullen worden gebruikt in de transfer van Ronaldo, komt uiteindelijk toch niet naar Real Madrid. De FIFA had weliswaar toestemming kunnen geven, hoewel de speler dit seizoen al voor Sao Paulo en Milan uitkwam, maar het was te kort dag om het akkoord nog uit te werken.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier