Het droomgevecht tussen de Britten Tyson Fury en Anthony Joshua, om de onbetwiste titel bij de zwaargewichten, lijkt verder weg dan ooit.

Groot was de verbazing bij het thuispubliek, toen de Oekraïner Oleksandr Usyk eind september in het stadion van Tottenham Hotspur Anthony Joshua versloeg en zo de titel in de WBA, WBO en IBF-boksbonden veroverde. De gedroomde titelkamp tussen Joshua en zijn landgenoot Tyson Fury, de houder van de WBC-gordel, om de titel van ‘ undisputed heavyweight champion‘ werd zo aan diggelen geslagen. Daarvoor moest aan twee voorwaarden voldaan worden: een zege van Joshua tegen Usyk en een zege van Fury komende zondag in Paradise, in de VS, tegen Deontay Wilder. Fury werd door een rechter, gezien het afgesloten contract, verplicht om een derde keer de Amerikaan te bekampen, nadat de eerste twee duels (in december 2018 en februari 2020) op een controversieel gelijkspel en een overwinning voor Fury waren uitgedraaid. Dat gevecht moest voor half september 2021 plaatsvinden, maar toen de Brit afgelopen zomer besmet raakte met het coronavirus, werd het uitgesteld tot 9 oktober.

Als Fury Wilder voor een tweede keer klopt, is de vraag wie zijn volgende tegenstander wordt. Voorlopig niet meer Joshua, want die zou in een rematch met Usyk eerst zijn titels weer moeten terugwinnen. Als de Oekraïner hem echter opnieuw slaag geeft, én Fury zondag wint van Wilder, dan kan later op het jaar een onverwacht gevecht plaatsvinden om de titel van onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. Maar eens het zover is, zal er nog véél onderhandeld moeten worden. Met mogelijk zelfs eerst nog een kamp tussen Fury en zijn landgenoot Dillian Whyte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier