Peter Garré wil het nieuwe Eendracht Aalst binnen twee jaar in tweede klasse.

Zaterdag trad Aalst aan met een sterk verjongd elftal en een nieuwe trainer. Omdat Luc Limpens niet bereid was om aan 1000 euro per maand verder te werken, nam beloftentrainer Geert Van Roy de honneurs waar. Van Roy (46) werkt als kine in het ziekenhuis van Aalst en voetbalde tot ’86 veertien jaar in de spits bij Eendracht, samen met Limpens en Manu Ferrera.

De nieuwe sterke man Peter Garré duldt ex-beheerders rond zich als adviseur, maar maakt duidelijk dat hij de lijnen uitzet. Ook een derdeklasser is een KMO die economische principes moet naleven. “Maar het doel is het sportieve, niet het randgebeuren. Wat brengt het de club bij een concert van The Three Degrees naar Aalst te halen en daarmee je administratieve staf te overbelasten, als het nauwelijks winst oplevert ? Toen ik kwam, was de schuld al gecreëerd. Die kreeg de club niet meer weg. Beter ware geweest een jaar of twee geleden te doen wat nu gebeurd is.”

Wim Couck wordt niet dé nieuwe manager, zegt Garré. “Vanaf nu zijn we derdeklasser en leven we op dat niveau, ook budgettair. Een derdeklasser kan zich geen voltijds manager veroorloven. Als hij me raad geeft, gebeurt dat pro deo, net als met voormalig directeur Michel Declerck. Het is niet Wim Couck die de nieuwe trainer gaat aanstellen of de komende transferperiode beheren.”

Op sportief vlak wil Garré de jeugd kansen geven. “Als er twijfel is tussen Mojovic of de jonge Ottoy (17) in het doel, zeg ik : zet maar Ottoy. Als je roept dat je de jeugd een kans geeft, moet je dat ook op het veld tonen. Dat sommige jeugdspelers na dit seizoen vertrekken, stoort me niet. Wie ben ik om ze tegen te houden als ze een reeks hoger kunnen voetballen en meer geld verdienen ?”

Hij koestert geen megalomane plannen. “We gaan nooit een ambitieus plan ontwikkelen dat niet financieel gedekt is. Het is geen must om volgend jaar al kampioen te worden. Binnen twee jaar willen we terug naar tweede. Dan zien we wat op dat moment haalbaar is.”

Fusie of samenwerking sluit de voorzitter op termijn niet uit. “Maar niet nu. Om samen te werken moet je iets te bieden hebben. Vandaag heeft Eendracht Aalst niets te bieden. Maar ook als we samenwerken, zal het voetbal in Aalst én onder stamnummer 90 plaatsvinden.” (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier