Edward Still is ervan overtuigd dat hij over voldoende mogelijkheden beschikt om het vertrek van zijn kapitein op te vangen.

Het was een opvallende overstap. Het financieel gezonde Charleroi dat op het laatste moment van de zomermercato zijn kapitein richting een directe concurrent liet vertrekken, zal voor gefronste wenkbrauwen hebben gezorgd. Het klopt dat Edward Still bij zijn aanstelling in de lente Dorian Dessoleil zag als absolute leider van de verdediging, maar de coach wou ook de achterhoede van de club aan de Samber hertekenen. De komst van Stefan Knezevic en Stelios Andreou bij het begin van de zomer maakten hier deel van uit.

In zijn zoektocht naar meer moderne verdedigers wou Still in de eerste plaats de tactische instelling van de Carolo’s heruitvinden. De 29-jarige Dessoleil, met 243 wedstrijden op de teller in de Jupiler Pro League en een contract tot 2025, was niet de toekomst van Charleroi, maar wel een garantie op de nodige ervaring. Die ervaring is in het voetbal van Edward Still geen prioriteit. En met Mehdi Bayat aan het roer zal een bod van ongeveer drie miljoen op een bijna-dertiger zelden geweigerd worden.

Het duurde dus niet lang om een overeenkomst te bereiken. Still kreeg de Togolese international Loïc Bessile, die al lang gevolgd werd, in de plaats van Dessoleil. De linksvoetige centrale verdediger werd gratis overgenomen van Bordeaux. In een ideale wereld wordt hij de vervanger van de voormalige kapitein, maar het bestuur van stamnummer 22 sloot afgelopen maandag, bij het ter perse gaan van dit nummer, niet uit dat er nog een laatste defensieve versterking komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier