De uitgestelde wedstrijden zorgen voor hoofdbrekens bij de kalendermaker.

Wanneer in volle zomer de kalender van de Jupiler Pro League samengesteld moet worden, slaapt Nils Van Brantegem gewoonlijk niet veel. Dat er door de coronacrisis tal van wedstrijden uitgesteld moeten worden, maakt zijn werk er nu niet gemakkelijker op.

Na het uitstel van Waasland- Beveren – KV Oostende (negende speeldag), KAS Eupen – KV Mechelen, Cercle Brugge – RE Mouscron en Charleroi – Waasland-Beveren (10e speeldag), wacht de Pro League met een bang hart de elfde speeldag af. En dan komen vier van de Belgische eersteklassers deze week ook nog eens Europees in actie.

Momenteel zijn er vijf datums voorzien voor het eventueel opvangen van uitgestelde wedstrijden. Probleem: die bevinden zich allemaal in de periode tussen 29 december 2020 en 17 januari 2021, oftewel in volle winterstop. Als, in het beste geval, de situatie alleen ploegen aangaat die Europees niet actief zijn, dan is een mogelijke oplossing om die matchen te plannen in Europese weken. Voorwaarde is dan wel dat de tv-rechten van de UEFA niet geschonden worden. De duels in de Belgische competitie moeten dan ten laatste om 18.55 uur afgelopen zijn.

Het bezorgt de verantwoordelijken voor de kalender hoofdbrekens en het is een drama voor de supporters die de wedstrijden van hun favoriete ploeg misschien wel tijdens de kantooruren zullen moeten volgen. Een laatste optie die de Pro League volgens de krant Le Soir zou overwegen, is om twee wedstrijden in hetzelfde weekend in te plannen voor een ploeg: eentje op vrijdagavond en de tweede op maandagavond. Zo worden de drie dagen recuperatie tussen twee matchen toch gerespecteerd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier