Waremme VBC blijft hopen op het behoud in de Liga A.

Als gevolg van de Europese halve finale van Prefaxis Menen lag de play-off dit weekend stil. In de play-downs stond er wel een wedstrijd op het programma. De overwinning van PNV Waasland bij Axis Shanks Guibertin was ook voor Waremme VBC een opsteker. Waremme zit immers met die andere Waalse club, Guibertin dus, in strijd om het behoud in de Liga A. Halverwege de play-downs is Waremme de enige ploeg die nog niet wist te winnen. Maar met nog twee van de drie resterende wedstrijden in eigen zaal gelooft aanvaller Wouter Vriens (24) er alvast in dat zijn team zich zal redden. “We spelen vaak goede sets, maar laten het dan even vaak liggen op het einde. Als we die klik – afwerken – nog kunnen maken, dan moet het lukken”, weet de Nederlander.

Waremme ontsloeg voor de jaarwisseling coach Frederik Delanghe, maar ook onder diens opvolger Pascal Libon blijft het team degradatiekandidaat. Vriens wikt zijn woorden als hij het over de trainerswissel heeft. “We zaten in een neerwaartse spiraal, maar een mirakeloplossing bestaat op zo’n moment niet. Het ontslag van de trainer was de enige realistische manier om iets te veranderen, maar niet noodzakelijk de perfecte oplossing. We kunnen hem immers niet aanwijzen als de enige schuldige van onze slechte heenronde. Ze hadden bij wijze van spreken evengoed twaalf spelers aan de kant kunnen schuiven en met een nieuwe ploeg starten.”

Vorig seizoen verloor Waremme al zijn wedstrijden in de play-downs en eindigde het bijgevolg roemloos als laatste. Door de samenwerking met Antwerpen was Kapellen evenwel gedoemd tot de degradatie. En omdat Achel, tweede in de Liga B, de promotie niet zag zitten, kon Waremme toch op het hoogste niveau blijven. Ondanks de weinig succesvolle huidige campagne ziet Vriens dat niet als een vergiftigd geschenk. “We hebben volgens mij onze plaats in de Liga A. De club beschikt over een goede structuur en de ploeg is beduidend sterker dan die van vorig seizoen. Je kunt er echter niet naast kijken dat het algemene niveau van de reeks gestegen is.”

Los van behoud of degradatie weet burgerlijk ingenieur Vriens niet of hij volgend seizoen nog bij Waremme volleybalt. “Ik werk fulltime en heb een huis gekocht in het Antwerpse. Ik moet nog even bekijken of die combinatie haalbaar blijft.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier