Na het veroveren van de eerste periodetitel noemt trainer Francky Dury zich deels tevreden. “Het grote verschil met de twee vorige seizoenen is dat we meer resultaatgericht spelen”, zo oordeelt hij. “Voordien dachten we in eerste instantie aan goed voetbal, omdat we wisten dat de uitslagen vanzelf zouden volgen. Nu maken de details het verschil, zoals stilstaande fasen. We brengen zeker niet elke week sprankelend voetbal, maar spelen veel verstandiger. Er zit meer overleg en organisatie in mijn team. De afspraken worden beter nageleefd.” Dury beseft dat er nog een groeimarge bestaat. “Als we pressing op de helft van de tegenstander willen spelen, moeten we nog meer domineren. We staan niet veel onder druk, maar onze tegenstanders blijken vaak heel goed geïnformeerd over onze wapens. Het gevolg daarvan is dat we vaak slechts met een doelpunt verschil kunnen winnen en veel bibbergeld betalen.”

Dury zocht een hele voorbereiding lang naar een scorende spits. Ibrahim Tankary, die geen nieuw contract kreeg bij FC Brussels, werd uiteindelijk de witte merel. “Een echte afwerker, iemand die sterk in the box is”, ervaart hij. “Hij stond hoog op mijn verlanglijstje, maar was lang financieel niet haalbaar. Tot nu toe drukte hij zwaar zijn stempel. Hij is onze enige buitenlander, maar kent België en onze gewoonten ondertussen vrij goed. Door zijn komst zagen we af van Tim Matthijs.”

Over de ambities met dit SV Zulte-Waregem hoeft Dury niet lang na te denken. “We moeten geen verstoppertje spelen. Het is logisch dat je met deze selectie voor een prijs gaat. We mogen echter niet uit het oog verliezen dat de reeks dit seizoen sterker werd. Verbroedering Geel, Antwerp, Beringen, Heusden-Zolder en RS Waasland zijn zware tegenstanders. Bovendien heeft ook het periodekampioenschap een zware impact. Ploegen die in de middenmoot staan en door een goede reeks uitslagen uitzicht hebben op de eindronde, zijn enorm gemotiveerd en kunnen bijzonder gevaarlijk uit de hoek komen. Maar dat is net het boeiende aspect van tweede klasse.”

Dury weet perfect waar hij naartoe wil. “Bij een eventuele promotie moeten we ons beleid bestendigen. Dan gaan we op zoek naar spelers met uitstraling en voetbalverstand die nog gedreven zijn en een meerwaarde kunnen geven. Ik denk spontaan aan Yves Vanderhaeghe. We mogen zeker niet de buitenlandse toer opgaan. Anders verlies je je eigenheid. Dat willen we helemaal niet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier