Meneer Broeckaert ? Achille Parmentier hier. Ik ben voorzitter van supportersclub “het Rode Kruis”. Ik bel u op om u een beetje moed in te spreken. U krijgt van alle kanten veel kritiek en dat doet ons bijzonder veel pijn. Ik wil u gewoon zeggen dat wij vinden dat u moet blijven hopen en doorzetten.

Geert Broeckaert : “Dat is heel vriendelijk. En het doet me echt plezier dat ik eens aan iemand van de supporters kan uitleggen wat er bij Moeskroen echt aan de hand is. Men schuift al de schuld in mijn schoenen, maar u moet weten dat ik over de transfers echt niets te zeggen had. Ik stond daar volledig buiten.”

Hoe bedoelt u ?

“Dat de club niet naar mij heeft geluisterd in de manier van werken. De spelers die ik heb voorgesteld, wilde de club niet en men heeft me verplicht te werken met andere spelers. Het is erg moeilijk want men heeft me zo een werkwijze opgedrongen die het tegengestelde is van wat ik voor ogen had. Ik kan dat natuurlijk alleen maar tegen u zeggen, niet tegen de journalisten.”

Als we volgend seizoen niet meer in eerste spelen, vinden we dat eigenlijk niet erg. In tweede zullen we tenminste niet meer onderaan staan. Wat denkt u ervan ?

“Volgens mij zullen we niet zakken.”

Er is nu geen kat meer in het stadion, maar ook dat kan ons niet schelen. Eigenlijk komt het zelfs goed uit. Als we naar de wedstrijd komen, hebben we geen parkeerproblemen. Wat is uw mening daarover ?

“Ik begrijp dat er niet veel volk meer komt. Maar wie wel nog komt kijken, weet dat ik echt mijn best doe. U kunt u niet voorstellen hoeveel deugd het doet, dat ik dat eens aan een supporter kan zeggen. In de kranten kan ik dat niet kwijt.”

Dat uw Frans niet erg goed is, kan ons eigenlijk ook niet deren. Moeskroen is trouwens toch bijna een Vlaamse club geworden. Vindt u dat ook niet ?

“Ik wil toch wel zeggen dat er geen enkele Franstalige speler in de groep evengoed Nederlands spreekt als ik Frans.”

Het is bekend dat u de lieveling bent van Detremmerie. Maar het is beter de lieveling van Detremmerie te zijn dan niemands lieveling. Vindt u ook niet ?

“Ik ben helemaal niemands lieveling. Ik ben gewoon een echte clubman. Ik ben al veertien jaar trouw in dienst van Excelsior.”

Sorry, maar dit is eigenlijk de rubriek Tegenvoets van Sport/Voetbal Magazine.

“Jongens toch. Echt ? Dat is toch niet eerlijk om me op die manier in de val te lokken. Niet meer normaal. Ik kan er echt niet mee lachen.” (PiD)

PiD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier