Leeftijd : 35 jaar.

Positie : verdediger.

Clubs : FC Peutie (1976/80), RWDM (1980/88), Antwerp (1988/2000), SV Roeselare (2000/02), Hoboken (2002/03), Kontich (vanaf volgend seizoen).

Palmares : beker van België met Antwerp in 1992, Europacupfinale op Wembley tegen Parma in ’93 (op de bank), kampioen met Antwerp in tweede klasse in 2000. Eén A-cap onder Guy Thys (op 19 januari 1988, 2-3-winst in Israël). Bronzen medaille met de militaire ploeg op het WK voor militairen in Italië in 1989 onder Jean-Pierre Kindermans.

Mooiste herinnering : “De bekerfinale tegen KV Mechelen. De stand na negentig minuten was 1-1, na 120 minuten 2-2. In de strafschoppenreeks kwam iedereen aan bod. Ik had zelfs mijn schoenen al uitgedaan. Er waren maar vijf spelers aangeduid, want met een tweede reeks had niemand rekening gehouden. Ratko Svilar trapte voor ons de laatste penalty binnen, Lei Clijsters miste voor KV Mechelen. Ook het hele seizoen met Antwerp in tweede klasse was qua sfeer heel leuk. Bij elke thuismatch zat er veel volk in de tribunes.”

Slechtste herinnering : “De Europacup-2-finale op Wembley. Ik was hersteld van een blessure, maar raakte niet meer in de ploeg omdat Rudy Taeymans sterk presteerde.”

Beste trainer :Walter Meeuws. Zoals Gert Cannaerts hier twee weken geleden zei : hij stond dicht bij de spelers, maar wist op het juiste moment toch afstand te bewaren. Toch neem ik het hem kwalijk dat hij me op Wembley geen minuut speeltijd gunde. Ik heb hem dat toen ook duidelijk gezegd. Ook aan Regi Van Acker bewaar ik goede herinneringen, hij liet ons voor het eerst met vier op een lijn spelen.”

Slechtste trainer :Laszlo Fazekas. Onbekwaam. Moest om de haverklap op zijn papiertje kijken om na te gaan welke de volgende oefening was. Er heerste ook absoluut geen discipline.”

Beste generatiegenoot : “Er zijn er nogal wat. Juan Lozano uiteraard, maar ook Frans van Rooij, Hans-Peter Lehnhoff, Jean-Pierre Papin, Daniël Amokachi.”

Vervelendste tegenstander :Piet Verschelde. Kon bijzonder goed op voorzetten anticiperen en stond voor je het wist al bij de eerste paal om de bal in het doel te deviëren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier