Ryan Giggs verlaat wellicht dit seizoen nog Manchester United.

Al bijna vijftien jaar bepaalt Ryan Giggs, zaterdag maker van de eerste goal, mee het gelaat van Manchester United, maar daar komt misschien dit seizoen verandering in. Giggs is in de zomer van 2006 einde contract en onderhandelt momenteel over een nieuwe verbintenis. Tot zijn grote teleurstelling kreeg de dertigjarige Welshe winger slechts één extra seizoen aangeboden. Bijzonder jammer vond ook Sir Alex Ferguson dat, maar de board van Manchester United is onverbiddelijk. Eén jaar extra, niet meer. Teleurgesteld overweegt Giggs nu in te gaan op andere aanbiedingen. Dat moet dan dit seizoen gebeuren, want United wil de aanvaller in 2006 uiteraard niet gratis laten vertrekken. Newcastle, dat ook al Nicky Butt wist los te weken, toonde al interesse, maar ook Middlesbrough. Bij die club zou Giggs dan Steve McLaren, ex-United, terugvinden. Dichter bij huis is Bolton Wanderers geïnteresseerd.

Mocht Giggs vertrekken, dan is hij na Butt en Beckham het derde jeugdproduct dat vertrekt nadat hij het gezicht van United in de jaren negentig bepaalde. Samen met Paul Scholes en de broers Neville werden zij opgeleid bij United, dat daarna steeds moeilijker producten kon afleveren die aan de hoge normen van de club beantwoorden.

Dat Giggs geen langere aanbieding krijgt, heeft met de financiële toestand van Manchester United te maken. Die is niet zo florissant en zolang er geen nieuwe financiële input van de Amerikaan Glazer komt (speculaties daaromtrent blijven aanhouden), moet Ferguson van zijn bestuur eerst verkopen vooraleer te kunnen aankopen. Volgens patron David Gill heeft United met de aankoop van Wayne Rooney vorige zomer al het transferbudget voor… volgende zomer opgesoupeerd. Wil Ferguson er nieuwe mensen bij, dan moet er eerst worden gesnoeid in de huidige selectie van 25. En dat zijn, net als Giggs, allemaal spelers van waarde, vind Gill. Frappant trouwens hoe Gill die spelers vorige week omschreef als bodies. United is een zakelijke club. (PTK)

Engeland verloor woensdag een vriendschappelijke interland in Spanje met 1-0. De wedstrijd werd overschaduwd door racistische gezangen. Wayne Rooney ging door het lint en werd veiligheidshalve aan de rust in de kleedkamer gelaten. Engeland startte met : Robsinon, Gary Neville, Ferdinand, Terry, A. Cole, Beckham, Lampard, Butt, Bridge, Rooney, Owen. Adrian Mutu gaat in beroep tegen zijn ontslag bij Chelsea. Juventus wil de Roemeen overnemen. Portsmouth doet het niet slecht, maar Harry Redknapp krijgt na veel intern tumult toch een serieuze waakhond naast zich. Velimir Zajec, gewezen voetballeider van Panathinaikos, werd door Milan Mandaric aangesteld tot supervisor. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 11 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace), Pires (Arsenal) 8 goals ; 4. Baros (Liverpool) 7 goals ; 5. Anelka (Manchester City) 6 goals.

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier