Geboorteplaats en -datum?

Antwerpen, 26 maart 1956.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik heb in mijn jeugd heel veel aan sport gedaan, vooral voetbal. Mijn vader wou niet dat ik me bij een grote voetbalclub aansloot, dus voetbalde ik vooral bij Kindervreugd, een organisatie die gelinkt is aan het stedelijk onderwijs in Antwerpen. Op die manier raakte ik wel een paar keer in de Antwerpse selectie. Ik stond daar op het veld met mannen als Juan Lozano, maar kwam niet in de buurt van zijn niveau natuurlijk. ( lacht) Op latere leeftijd ben ik wel nog gaan voetballen bij Sint-Anneke Sport, op provinciaal niveau. Tegenwoordig doe ik nog amper aan sport. De leeftijd begint te wegen, maar ik wil er wel opnieuw mee beginnen. Chris Goossens, de clubarts van Beerschot, heeft een programma voor mij opgesteld: lopen, zwemmen en ook wat voetballen. Mijn droom is een zaalvoetbalploegje opstarten met vrienden en familie, maar daarvoor zou ik iedere week dezelfde avond in de week moeten kunnen vrijmaken.

Welke sporten volg je passief?

Ik ben een kind van het Kiel. Mijn vader heeft bij Beerschot gespeeld, is er verzorger geweest en heeft er in het bestuur gezeten, … Als kleine jongen ben ik nog in de kleedkamer geweest en keek er bewonderend naar mannen als Guy Raskin, Ivan De Ferm, Julien Van Opdorp, … De laatste jaren staat de verstandhouding met Germinal Beerschot wel eerder op een laag pitje. Ik heb ooit nog het clublied voor hen ingezongen. Ze vroegen me hoeveel ik daarvoor moest krijgen. ‘Zot!’, zei ik, alsof ik me door Beerschot zou laten betalen … Ze hebben me dan beloofd dat ik mijn leven lang gratis naar de wedstrijden mocht komen kijken. Nu, het gebeurt eigenlijk maar een paar keer per jaar dat ik de tijd heb om te gaan en dan weet ik dat meestal pas de zaterdagmiddag. De laatste keer dat ik om een kaartje vroeg, werd blijkbaar op het secretariaat gezegd: ‘Toch niet weer voor den Bervoets zeker? Tja, dan hoeft het voor mij ook niet meer.

Bij welk sportmoment kreeg je kippenvel?

Barcelona – Werder Bremen in 2006: Ronaldinho die een vrije trap onder de springende muur schuift, perfect in het hoekje zodat de doelman er niet meer bij kan. Dat is niet geniaal, dat is gewoon goddelijk. Dat vind ik even bovennatuurlijk als Monet die met een penseelstreek een boot schildert.

Had je vroeger of nu sportidolen?

Mohammed Ali vind ik een heel inspirerende figuur. S

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier